Connect with us

sport

HRABAR GEST TADIĆA: Kapiten odbio da nosi traku sa duginim bojama na Mundijalu u Kataru!

Published

on

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović danas je potvrdio da naša nacionalna selekcija neće na teren izlaziti sa trakom duginih boja na predstojećem Mundijalu u Kataru.

On je naveo kako je Srbija dobila upit da se priključi navedenoj inicijativi, ali da je na to odgovorila negativno i da neće uzeti učešće.

-Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo – rekao je Šurbatović, a potom dodao:

-Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa “Stop war” i “Peace” smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo – ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS – rekao je generalni sekretar ove organizacije.

Podsetimo, Svetsko prvenstvu u Kataru počinje 21. novembra, a veliko finale zakazano je za 18. decembar.

Srpski “orlovi” predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem “Piksijem” nalaze se u grupi sa nacionalnom selekcijom Brazila, Švajcarske i Kameruna.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Instagram @dusantadic

Advertisement