Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
36°F
36°F
36°F
39°F
43°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 5 years ago

By admin

HOLIVUD KANDIDOVAO SRBIJU ZA NAJLEPŠE MESTO ZA SNIMANJE: Pogledajte spot zbog koga smo nominovani (VIDEO)

LOS ANÐELES – Srbija je prvi put ove godine nominovana za nagradu Najbolja destinacija za snimanje filmova, tv serija i reklama koju dodeljuje Svetska asocijacija menadžera za izbor lokacije (LMGI – Location Managers Guild International).

Srbija se na ovoj listi našla zahvaljujući reklami “Organska hrana za sve”, koju je za nemački brend Penny uradila beogradska produkcijska kuća “Emote”, a koja je snimana u srcu Beograda, uz upečatljive kadrove Terazija, Uzun Mirkove, starog železničkog mosta i krovova novobeogradskih blokova.

Srbija je tako stala rame uz rame sa Islandom (kampanja brenda Huawei), Turskom (reklame Nacionalne Geografije i South India Bank-om ), kao i brendom Nike. Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće održana 21. septembra u Los Anđelesu.

“Ova činjenica govori da je naša industrija reklama rame uz rame sa najvećim advertajzing agencijama i jednako kao film važna za promociju kreativnog i turističkog imidža Srbije. Tako, zahvaljujući domaćoj industriji reklamne produkcije naša celokupna filmska industrija ulazi na vrata jedne uticajne holivudske filmske asocijacije”, navodi se u saopštenju Srpske filmske asocijacije “FiminSerbia” .

Izuzetno važnu ulogu u privlačenju ovih projekata, kako se dodaje, odigrao je program Ministarstva privrede Vlade Srbije za investicije u audio-vizuelno delo koji je u protekle tri godine privukao preko 100 filmskih, TV i posebno reklamnih projekata, po čemu se Srbija izdvaja od ostalih zemalja u Evropi.

Popularnost snimanja u istočnoj Evropi raste svakim danom i konkurencija sa zemljama kao što su Hrvatska, Estonija, Poljska, Češka, pa čak i Ukrajina postaje sve oštrija.

“Sama činjenica da smo došli i do nominacije ovakve vrste treba da nam da podstrek da negujemo mogućnosti koje Srbija pruža i potrudimo se svi zajedno da stvorimo još bolje uslove, još poslova za naše talentovane mlade ljude i napravimo još pokretnih slika za pamćenje”, izjavio je Bogdan Petković, izvršni producent nominovanog projekta “Organska hrana za sve”.

Britanski BBC je nedavno srpsku prestonicu uvrstio među pet najkreativnijih gradova sveta i nazvao je Beograd centrom savremene umetnosti u Evropi.

Beograd je, kako je navedeno u tekstu BBC-a, prava destinacija za ljubitelje brutalističke arhitekture, ali i mesto gde se galerije sve više fokusiraju na novu umetnost koja se stvara u Srbiji. Najavljena je i izložba Marine Abramović, koja će od septembra do januara biti dostupna u Muzeju savremene umetnosti.

Izvor: Tanjug Foto: Printscreen Youtube/Penny

YOU MAY LIKE