Connect with us

događaji

HODAJUĆI NA RUKAMA SAM GRADIO SAMOPOUZDANJE: Vuk nema noge, ali to mu ne smeta da studira, vozi kajak i bude – maneken!

Published

on

On hoda uz pomoć dve natkolene proteze i ovo je prvi put da je koračao modnom pistom na tako velikoj modnoj manifestaciji „Serbia Fashion Week”

Vuk Radovanović (21) jedva da može da nabroji čime se sve bavi uprkos tome što je rođen bez obe noge. Pored toga što je uspešan sportista, tačnije reprezentativac Srbije u parakajaku, on paralelno studira psihologiju, a nedavno je napravio još jedan veliki ikorak – započeo je manekensku karijeru.

Vuk kaže da modeling za njega predstavlja hobi i ističe da u njemu istinski uživa.

„Mnogo prijatelja i poznanika javilo mi se da me podrži jer sam i pored tako velikog hendikepa imao dovoljno samopouzdanja i hrabrosti da se pojavim na jednoj tako velikoj modnoj manifestaciji kao što je „Serbia Fashion Week”, objašnjava Vuk.

On hoda uz pomoć dve natkolene proteze i ovo je prvi put da je koračao modnom pistom na tako velikoj modnoj manifestaciji.

“Osećao sam ogromnu tremu i strah da nešto ne krene po zlu. Kada sam počeo da koračam pistom, osećao sam se nesigurno. Međutim, kako sam svoj hod privodio kraju, primetio sam da pritisak jenjava i da me preplavljuju samopouzdanje i ponos. Sada sam siguran da ću već u sledećoj takvoj prilici moći mnogo više da se opustim i uživam. Tada će moj hod, izraz lica i energija odisati samopouzdanjem koje je veoma poželjno u tom poslu”, prizanje svestrani mladić.

NEMA ŠTA NE MOŽE: Kajakista, student, maneken…

Vuk navodi da se još kao dečak pomirio s tim da ne može da bude najbolji fudbaler u razredu, da možda neće biti najjači kad se bude rvao na odmoru i sl.

“Svoje samopouzdanje izgradio sam na nekim drugim stvarima, recimo mogao sam da hodam na rukama već sa pet godina i da izvedem mnoge stvari koje moji vršnjaci nisu mogli. Tipična adaptacija”, kaže Vuk Radovanović i dodaje da ga je svetski top model Šaholi Ajers, manekenka koja je rođena bez ruke, svojim primerom ohrabrila da se okuša u modelingu.

Najveća nagrada mu je da i on nekom pomogne da stekne samopouzdanje, dobije elana i volje za životom, a ne samo da plaču nad svojom sudbinom.

IZVOR: Bazar/Serbian Times FOTO: Svetlana Braun

Advertisement