Chicago, IL
54°
Cloudy
7:06 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 13mph S
Humidity: 87%
Pressure: 29.65"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
54°F
54°F
52°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
36°F / 25°F
37°F / 30°F
37°F / 25°F
37°F / 30°F
46°F / 34°F

Published 1 year ago

By admin

GUVERNER FLORIDE USTAO PROTIV BELE KUĆE: Nećemo dozvoliti vakcinaciju beba protiv COVID-a!

Nakon što je CDC potpisao odluku da se u Americi otopčne sa vakcinacijom dece od 6 meseci do 5 godina protiv COVID-a, DeSantis je odmah reagovao rekavši da se tako nešto neće sprovoditi na Floridi nakon čega je Bela Kuća izjavila da će Florida promeniti politiku te naručiti sporne vakcine za decu.

Komentari DeSantisa došli su dok je guverner odgovarao na pitanje o raspravi o vakcinaciji protiv COVID-a 19 od petka , DeSantis je rekao da je Bela kuća lagala o promeni politike. U petak je sekretarica za štampu Bele kuće Karine Jean-Pierre rekla novinarima McClatchy News u Vašingtonu da je država promenila smer, naručivši mRNA vakcine za decu od 6 meseci do 5 godina.

Na događaju u Callahanu, i putem izjava Ministarstva zdravlja Floride u petak, DeSantis je kategorički negirao da je došlo do takve promene politike.

“Bela kuća laže o tome, iznenađenje. Nije iznenađene da Bela kuća laže, definitivno nije iznenađenje što će mejnstrim mediji pojačati laž, jer to je ono što oni rade”, rekao je De Santis.

“Nećemo imati nikakve programe za vakcinaciju 6-mesečnih beba mRNA vakcinama.”

DeSantis je rekao da je Florida pratila politiku evropskih zemalja, uzimajući neke od svojih političkih ideja od njih, i rekao je da neke od zemalja ne “dozvoljavaju Modernu mlađima od 30 godina”. Iako guverner nije naveo nijednu od zemalja na koje je konkretno mislio, rekao je da Florida neće naručiti dečje doze mRNA vakcine.

“To je uvek bilo tako, mi to još uvek nismo naručili i nećemo naručiti”, rekao je DeSantis.

Guverner je rekao da štićenici mogu razgovarati sa svojim lekarima i pitati svoje pedijatre, rekavši da vakcinacija ne štiti od težih oblika oboljenja.

Kao što je ranije objavljen, guverner je rekao „Lekari mogu dobiti vakcine. Bolnice to mogu dobiti, ali neće postojati nikakav državni program da se mala deca i novorođenčad vakcinišu protiv COVID-a. To nije nešto što mislimo da je prikladno.”

DeSantis je rekao da su evropske zemlje bile u pravu u vezi sa odgovorom na COVID-19 više nego dr. Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, ili Bela kuća što se politike tiče.

Izvor: Nulta Tačka Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE