Chicago, IL
50°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.75"Hg
UV index: 2
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
50°F
52°F
50°F
50°F
50°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

GRADONAČELNICA ČIKAGA ZARAŽENA COVID-OM: Lori Lajtfut u karantinu!

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut je pozitivna na COVID-19, saopštila je danas na tviteru. Oseća se „dobro“, sa „simptomima nalik prehladi“, dodala je ona.

Lajtfut je rekla da je zahvalna vakcinama za zaštitu njenog zdravlja.

Njen slučaj dolazi u trenutku kada Čikago i ostale države doživljavaju porast broja COVID-19 zbog varijante Omicron, za koju se smatra da je zaraznija.

„Ranije danas sam bila pozitivnan na COVID-19“, napisala je Lajtfut na Tviteru. „Imam simptome slične prehladi, ali se inače osećam dobro, što pripisujem vakcinaciji i pojačanju. Nastaviću da radim od kuće prateći smernice CDC-a za izolaciju.

„Ovo je hitan podsetnik za ljude da se vakcinišu i pojačaju jer je to jedini način da se pobedi ova pandemija”.

Njen pozitivan test u utorak usledio je samo nekoliko sati nakon što su grad i javne škole u ​​Čikagu postigli dogovor tokom pregovora sa Sindikatom nastavnika Čikaga o održavanju nastave.

Sindikat se zalagao za virtuelno učenje kako bi zaštitio učenike, školsko osoblje i zajednicu dok je broj slučajeva u Čikagu i stopa pozitivnihi rasla. Lajtfut je bio među onima koji su uzvratili, zalažući se za nastavu uživo i govoreći da je najbolji način da ljudi budu zaštićeni vakcinacija.

CPS i sindikat postigli su dogovor u ponedeljak uveče, a Lajtfut se pojavila na konferenciji za novinare sa zaposlenima i novinarima.

Kancelarija gradonačelnika nije imuna na porast slučajeva.

Neki su Lajtfut kritikovali zbog toga što je u decembru održala zabavu za osoblje, nakon čega su neki članovi kabineta gradonačelnika bili pozitivni, ali ona nije bila u karantinu, prema izveštajima. Lajtfut je kritikovala novinare koji su postavljali pitanje o zabavi, rekavši da je njeno osoblje nosilo maske i da se redovno testira jer komunicira sa javnošću i želi da zaštiti sebe, svoj tim i svoju porodicu.

Lajtfut je javno primila vakcinu i dopunske vakcine i ohrabrila je druge da dobiju vakcine kako bi se zaštitili od COVID-19.

Tekst: Block Club Chicago Foto: Youtube

YOU MAY LIKE