Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 9mph NW
Humidity: 70%
Pressure: 29.76"Hg
UV index: 0
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
43°F
45°F
45°F
45°F
43°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
54°F / 36°F
59°F / 50°F
64°F / 30°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

EKSKLUZIVNO, NOVAK SE JAVIO PRIJATELJU: Tebra, za sada sam slobodan čovek, videćemo šta nosi sutra!

Posle golgote koju je prošao u imigracionom pritvoru u Melburnu, najbolji svetski teniser svih vremena se vratio tamo gde smo navikli da ga gledamo – na teniskim terenima Australian Opena.

Odmah posle treninga, Novak je preko telefona poslao audio poruku svom prijatelju, do koje je Serbian Times došao i prenosi je u celosti.

“Tebra, pušten sam, evo me u kući. Sve je ok, za sada, Objavljujem upravo saopštenje, jako kratko sa terena. Igrao sam i tenis, stigao sam i to. Za sada sam slobodan čovek, videćemo šta donosi sutra!”, poručio je Đoković prijatelju (ime poznato redakciji).

Nekoliko trenutaka kasnije na njegovom Instagram profilu se pojavila fotografija na kojoj se nalaze Novak i članovi njegovog tima, uz poruku fanovima:

A onda je poslao i poruku svojim fanovima:

“Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudija poništio ukidanje vize. Uprkos svemu što se desilo, želim da ostanem i pokušam da se takmičim na AO. Ostajem fokusiran na to. Doleteo sam ovde da igram da jednom od najvažnijih događaja koje imamo pred neverovatnim navijačima“, poručio je Novak.

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Robert Deutch / USA Today, Instagram

YOU MAY LIKE