Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 2 years ago

By admin

GOTOV PERIOD ŽALOSTI: Predstavljen novi grb britanskog kralja Čarlsa Trećeg! (FOTO)

Monogram novog britanskog kralja, Čarlsa Trećeg, predstavljen je javnosti na kraju zvaničnog perioda žalosti zbog smrti njegove majke – kraljice Elizabete Druge.

Tokom narednih meseci i godina Čarlov grb će se pojaviti na vladinim zgradama, državnim dokumentima i nekim poštanskim sandučićima.

Grb se sastoji od prvog slova kraljevog imena, slova „C“ koje je prepleteno sa slovom „R“ od latinske reči rex- kralj. U sredini slova „R“ se nalazi rimski broj „III“, što upućuje na Čarlsa Trećeg. Iznad slova je smeštena kruna.

Foto: Buckingham Palace

Monogram je kraljeva lična svojina i izabran je od više ponuđenih dizajnerskih rešenja, koja je izradio takozvani Koledž of Arms, institucija zadužena za izradu kraljevskih grbova. Škotska verzija grba imaće iznad slova škotsku krunu.

Grb će koristiti vladine službe i kraljevska domaćinstva za označavanje pošte. Odluka o zameni starog kraljičinog grba novim biće na svakoj pojedinačnoj organizaciji. Proces će biti postepen, a kraljičin grb će se još neko vreme naći na javnim zgradama, mobilijaru i posebno šptanskim sandučićima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Bloomberg Markets and Finance

YOU MAY LIKE