Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 9mph S
Humidity: 41%
Pressure: 29.54"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
61°F
59°F
55°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
46°F / 32°F
48°F / 37°F
59°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

RUSI UHAPSILI JAPANSKOG KONZULA: FSB ga uhvatio u činu špijunaže, Tokio preti odmazdom!

Ruska bezbednosna agencija (FSB) saopštila je juče da je uhapsila japanskog konzula Motoki Tacunorija. On je uhapšen zbog sumnje na špijunažu, a naređeno mu je da napusti zemlju, prenosi Gardijan.

Dok je bio u pritvoru, prema rečima portparola vrha japanske vlade Hirokazu Macuna, imao je povez preko očiju i tretiran na „zastrašujući način“, što je „očigledno kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima“. Tacunori je nakon nekoliko sati u pritvoru pušten na slobodu.

Tokio je podneo „snažan protest“ zbog pritvora, te nagovestio da bi mogao da uzvrati, rekao je Macuno na konferenciji za medije.

FSB je saopštila da je konzul proglašen „personom non grata“ nakon što je uhvaćen u primanju tajnih inofrmacija o efektima zapadnih sankcija na ekonomsku situaciju na Dalekom istoku Rusije. Kako se navodi, poverljive informacije, koje se takođe odnose na saradnju Rusije sa neimenovanom azijsko-pacifičkom zemljom, dobijene su u zamenu za „novčanu nagradu“. Japan je negirao ove optužbe, rekavši da konzul Tacunori nije učestvovao ni u jednoj ilegalnoj aktivnosti i da će napustiti državu do srede.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE