Connect with us

aktuelno

GLUMAC IZ “LOST” IZLEČIO KORONU ANTIMALARIKOM: Daniel Dae Kim (51) kaže da je “hidroksiklorin” pomogao njegovom oporavku (VIDEO)

Published

on

Zvezda serije “Izgubljeni (Lost) Daniel Dae Kim (51) pripisao je svoj oporavak od koronavirusa antimalaričnom leku koga mu je prepisao lični doktor.

On je na Instagramu rekao da se oseća “normalno” i da mu nije potrebno bolničko liječenje. Kim, koja će ostati u samoizolaciji do ponedeljka, tvrdi je da “nema nikakvih simptoma” osim zagušenja i vjeruje da je antimalarijski lijek Hydroxychloroquine bio “tajno oružje” za njegov oporavak.

‘Sretan sam što mogu izvestiti da se moj napredak nastavio i praktično se osećam normalno. Srećan sam što sam u 80% slučajeva kojima nije bila potrebna hospitalizacija ‘, otkrio je havajski glumac u sedmominutnom videu.

Njemu je lični lekar prepisao “koktel lekova” koji se sastojao od antivirusnog lijeka “TamiFlu”, antibiotika “zitromicina”, inhalatora glikopirolata i antimalarijskog lijeka “Hydroxychloroquine”.

Iako su svi lekovi delovali zajedno da pomognu u Kimovom procesu izlječenja, glumac je izjavio da je hidroksiklorokin bio ‘tajno oružje’. Da podsetimo, o ovom leku, njegovoj primeni i tome gde se i kako može nabaviti u Srbiji i Americi Serbian Times je već pisao.

Prema Kimu, ovi lekovi se u Koreji koriste s velikim uspehom u borbi protiv koronavirusa, a to je lek koji je spomenuo predsednik SAD Donald Tramp, na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Tramp je uporno ponavljao lekove protiv malarije kao mogućnost lečenja koronavirusa.

“Ovo bi bio dar s neba, ovo bi bio dar od Boga ako deluje. Molit ćemo se Bogu da to uspe”, rekao je predsednik u subotu.

Međutim, dr. Entoni Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, ‘upozorio’ je na njihovu upotrebu.

“Moj posao je da na kraju bez sumnje dokažem da lek nije samo siguran, već da zapravo deluje”, rekao je.

Izvor: Daily Mail Foto: Instagram

Advertisement