Connect with us

Amerika

AMERIČKI SENATOR POZITIVAN NA KORONU: Republikanac Rend Pol otkriva da nije imao nikakvih simptoma

Published

on

Rand Pol, republikanski senator iz Kentakija, pozitivno je testiran na koronavirus, objavljeno je iz njegove kancelarije danas.

“Dobro se oseća i nalazi se u karantinui”, otkrio je tvit sa njegovog službenog Tviter naloga.

“On nije imao simptome i testiran je zbog svojih mnogobrojnih putovanja i događaja. Nije bio svestan bilo kakvog direktnog kontakta sa bilo kojom zaraženom osobom. Očekuje da će se vratiti u Senat nakon što se završi njegov karantinski period”, objavljeno je.

Pol, 57-godišnji ljekar je prvi američki senator koji je oboleo od koronavirusa, ali već treći član Kongresa koji je pozitivan.

Pre njega, zastupnici Mario Diaz Balart sa Floride i Ben Mek Adams iz Jute otkrili su ove sedmice da su i oni oboleli.

Pol je inače jedini republikanski senator koji je prošle nedelje glasao protiv toga da država izdvoji 8,3 milijardi dolara kako bi se pomoglo u rešavanju pandemije. Inače, ovim Zakonom bi saveznim javnim zdravstvenim agencijama trebalo da se osigura novac za vakcine, testove i potencijalna liječenja.

Pol je i bio i jedan od samo osam senatora koji su glasali protiv predloga Zakona za fazu dva, kojim je dodeljeno 100 milijardi dolara za ekonomski podsticaj kao rezultat ekonomskog pada zbog korona virusa.

Inače, senator Pol je pre nekoliko dana bilo na ručku u zgradi Senata, u bliskom kontaktu s mnogim senatorima

“Da, da, ručali smo s Random”, rekao je senator Mit Romni. “Nadam se da je dobro, ali moramo utvrditi da li bi neko od nas trebao biti u karantinu zbog boravka u istoj sobi.”

Izvor: Daily Mail Foto: Youtube

Advertisement