Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 12 months ago

By admin

“GENERAL ARMAGEDON”: Ruski vojnici neće više ginuti zato što to NATO želi

Sergej Surovikin (Sergueï Sourovikine), koga je ruski predsednik Vladimir Putin postavio za glavnokomandujućeg u ukrajinskom sukobu izaziva veliku pažnju francuske javnosti. Francuski mediji javljaju da je Sergej Surovikin verovatno jedan od najviše pozicioniranih generala u Rusiji. Svoj nadimak „General Armagedon“ duguje svojim podvizima u Siriji, gde je komandovao ruskim odredom koji je pritekao u pomoć režimu Bašara el Asada.

„Njegovi vršnjaci su ga tako zvali zbog njegove sposobnosti da se ponaša na nekonvencionalan i brutalan način“, lakonski prepričava vojni dopisnik drugog popularnog ruskog lista, Komsomolskaja pravda. „On je lišen ikakvih osećanja“, potvrđuje izvor blizak Kremlju opozicionom listu Meduza, sa sedištem u Letoniji. U izveštaju iz 2020. godine, nevladina organizacija Human Rights Watch umešala je generala Sourovikina u nekoliko napada na stambena naselja, hemijskih bombardovanja i vazdušnih napada na bolnice u Siriji. Eto tako pišu francuski mediji.

Što se tiče poslednje ofanzive ruskih snaga u Ukrajini, “generala Armagedon” je izjavio:

„Gađamo sve, bilo gde na njihovim kontrolisanim teritorijama do konačnog povlačenja i predaje. Pogađali smo kritičnu infrastrukturu u svim gradovima, uključujući Kijev, mostove, vojne kasarne, mesta stranih plaćenika, apsolutno sve. Naši vojnici nisu zaslužili da ginu u borbi urbanih gerilaca zbog jednostavne činjenice da NATO to želi”.

Izvor: SSUP Foto: Printscreen / Youtube @TV5MONDE Info

YOU MAY LIKE