Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

FAŠIZAM NA DELU: “Rusi koji žive na Zapadu treba da budu pod nadzorom”, kaže predsednik Češke!

Rusi koji žive u zapadnim zemljama trebalo bi da budu pod strožim nadzorom bezbednosnih službi dok Rusija vodi rat u Ukrajini, izjavio je danas češki predsednik Petr Pavel.

„Verujem da bi, kao i u slučaju brojnih svetskih sukoba u prošlosti, kada je rat u toku, mere bezbednosti koje se odnose na ruske državljane trebalo da budu strože nego u normalnim vremenima. Dakle, sve Ruse koji žive u zapadnim zemljama treba pratiti mnogo više nego u prošlosti”, rekao je on za Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je to „cena rata”, prenosi Rojters.

Pavel je takođe rekao da očekuje „snažne izjave” koje nude dugoročnu podršku Ukrajini prilikom predstojećeg NATO sastanka sledećeg meseca na samitu u Vilnjusu.

Češki predsednik je prošlog meseca izjavio da bi podrška ulasku Ukrajine u Evropsku uniju i NATO, kojima i Češka pripada, trebalo da bude dugoročni cilj.

Pavel ove godine izabran je za predsednika Češke, a pre toga bio je vojni načelnik i zvaničnik NATO-a.

PROČITAJTE VIŠE:

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKU NAUČNICU U AMERICI: Jelena Vučković izabrana u Nacionalnu akademiju nauka, među 500 Nobelovaca!

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Kako je Jokić ponovo izmislio košarku u zemlji košarke, između dve kasačke sezone u Somboru i tri mlaka piva na Dunavu

NATALIJA JE BEBA IZ IZBEGLIČKE KOLONE: Jokićeva supruga sa porodicom je izbegla iz Hrvatske tokom “Oluje” i završila na naslovnoj strani! (FOTO)

Izvor: RTCG
Foto: Printscreen Twitter @prezidentpavel

YOU MAY LIKE