Chicago
36°
Snow Shower
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 19mph W
Humidity: 92%
Pressure: 29.53"Hg
UV index: 2
SunMonTue
41/34°F
39/32°F
43/30°F

Published 4 weeks ago

By Antonije Kovačević

ERŽA JE DOBILA TROSOBAN STAN: Ceo život sam kopala ko rob u nadnici, red je da i ja nešto dobijem. Ne znam ni gde je Beograd!

– U Beogradu u životu nisam bila, ne znam ni gde je tačno, ni kakav je to stan što sam dobila. Gledam u televizor, vidim moje ime i ne verujem! Celu noć nismo spavali. Ali ima pravde, ceo život se mučim ko rob, prekopala sam sve njive u nadnici, red je bio da i nas sreća pogleda – kaže Erža Matuš iz sela Tovariševo kod Bačke Palanke, koja je sinoć dobila trosoban stan u naselju “Petica” u Novom Beogradu u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

Erža je za račun od 89,98 dinara izvukla vrednu nekretninu u prestonici.

– Za te pare je kupljen hleb i kesa. Muž Janko svako jutro porani oko pola sedam da kupi hleb ružu jer brzo nestane u prodavnici. A kasnije natenane ide da pazari ostalo. I tako za tu ružu dobismo stan – s osmehom veli Erža koja još ne zna šta će sa stanom, treba prvo da se opasulje.

Poslala je oko 150 računa.

– Bilo je pravo da i ja nešto dobijem. Ceo život se mučim ko pas, radim ko rob, a imam 69 godina. Iz ovog sela godinama nigde nisam ni izašla. Osim što sam još kao devojčica, a 14,5 godina vozom išla u Austriju. Tamo sam radila u tekstilnoj industriji. Tamo sam i muža upoznala, pa smo se vratili ovamo 1973. I on je iz ovog kraja, ali nismo se ranije znali. U Bačkoj Palanci, koja je 14 km od nas, bila sam kad sam krenula u Austriju. U Beogradu u životu nisam bila. Sve sam njive sto puta prekopala u nadnici. To vam je moj život.

RAČUN IM DONEO SREĆU: Momenat kada je izvučena Erža Matuš

Ovi vredni ljudi iz Tovariševa ove godine slaviće zlatnu svadbu.

– Taman nam je ovaj stan poklon za 50 godina braka. Imala sam najpre veliku želju da imam decu. Fala Bogu imamo sina i ćerku. Pa onda da imam unučiće, i imam ih od ćerke. Sad imam i nešto vredno, dobila sam ovaj stan. I još samo sina da oženim, pa mogu mirne duše da umrem – kaže Erža, pa veli:

– Nego, da vas pitam, hoću li ja da plaćam neki porez na ovo ili je sve to uračunato u poklon? Molim vas da mi proverite.

Proverili. Ništa ne plaća. Samo dolazi kod ministra Siniše Malog da potpiše ugovor i uzme ključeve.

– E, hvala vam. Sad mi je lakše. Živeli!

Izvor: Kurir.rs/J.S.S. Foto:

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!