Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNW
Humidity: 73%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
64°F
66°F
68°F
72°F
75°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
75°F / 57°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

ERŽA JE DOBILA TROSOBAN STAN: Ceo život sam kopala ko rob u nadnici, red je da i ja nešto dobijem. Ne znam ni gde je Beograd!

– U Beogradu u životu nisam bila, ne znam ni gde je tačno, ni kakav je to stan što sam dobila. Gledam u televizor, vidim moje ime i ne verujem! Celu noć nismo spavali. Ali ima pravde, ceo život se mučim ko rob, prekopala sam sve njive u nadnici, red je bio da i nas sreća pogleda – kaže Erža Matuš iz sela Tovariševo kod Bačke Palanke, koja je sinoć dobila trosoban stan u naselju “Petica” u Novom Beogradu u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

Erža je za račun od 89,98 dinara izvukla vrednu nekretninu u prestonici.

– Za te pare je kupljen hleb i kesa. Muž Janko svako jutro porani oko pola sedam da kupi hleb ružu jer brzo nestane u prodavnici. A kasnije natenane ide da pazari ostalo. I tako za tu ružu dobismo stan – s osmehom veli Erža koja još ne zna šta će sa stanom, treba prvo da se opasulje.

Poslala je oko 150 računa.

– Bilo je pravo da i ja nešto dobijem. Ceo život se mučim ko pas, radim ko rob, a imam 69 godina. Iz ovog sela godinama nigde nisam ni izašla. Osim što sam još kao devojčica, a 14,5 godina vozom išla u Austriju. Tamo sam radila u tekstilnoj industriji. Tamo sam i muža upoznala, pa smo se vratili ovamo 1973. I on je iz ovog kraja, ali nismo se ranije znali. U Bačkoj Palanci, koja je 14 km od nas, bila sam kad sam krenula u Austriju. U Beogradu u životu nisam bila. Sve sam njive sto puta prekopala u nadnici. To vam je moj život.

RAČUN IM DONEO SREĆU: Momenat kada je izvučena Erža Matuš

Ovi vredni ljudi iz Tovariševa ove godine slaviće zlatnu svadbu.

– Taman nam je ovaj stan poklon za 50 godina braka. Imala sam najpre veliku želju da imam decu. Fala Bogu imamo sina i ćerku. Pa onda da imam unučiće, i imam ih od ćerke. Sad imam i nešto vredno, dobila sam ovaj stan. I još samo sina da oženim, pa mogu mirne duše da umrem – kaže Erža, pa veli:

– Nego, da vas pitam, hoću li ja da plaćam neki porez na ovo ili je sve to uračunato u poklon? Molim vas da mi proverite.

Proverili. Ništa ne plaća. Samo dolazi kod ministra Siniše Malog da potpiše ugovor i uzme ključeve.

– E, hvala vam. Sad mi je lakše. Živeli!

Izvor: Kurir.rs/J.S.S. Foto:

YOU MAY LIKE