Connect with us

Dijaspora

EKSKLUZIVNO, “SNEŽNI SURFERI” IZ ČIKAGA: Policajac koji nas je zaustavio pitao je samo: “Momci, jeste li Vi normalni?” (VIDEO)

Published

on

Društvene mreže i mediji u Americi i na Balkanu usijali su se juče kada se na Youtube pojavio snimak nekoliko momaka iz Čikaga koji su polarnu zimu i snegom prekrivene ulice iskoristili za nezaboravno surfovanje, preciznije i rogobatnije rečeno – snoubordovanje.

Raša, Miloš, Nele i Gogi sedeli su u svojim domovima i pratili dramatične izveštaje američkih medija o snežnoj oluji, koja se pogoršavala iz minuta u minut. Baš su pričali o tome kako zbog posla ove zime još nisu uspeli da odu na skijanje, kada se rodila ideja…

Kao što se zna, nema dobrog plana bez kafane, pa su se njih četvorica okupili u najbližem srpskom klubu, gde su podelili uloge i krenuli na posao.

-Procenili smo čiji je auto najbolji, tačnije koji ima vuču na sva četiri točka, uzeli kamere, daske za snoubord i šou je mogao da počne, priča nam Raša (31), koji je vozio kola.

Napolju ih je dočekao savršen teren za egzibiciju, veliki sneg koji čikaški komunalci nisu stigli da očiste.

Oni retki ljudi koje smo sreli usput su bili oduševljeni, dovikivali, dizali palac uvis, a neki su izlazili iz kola da nas snime, kaže nam ovaj Nišlija koji, kada ne skija ulicama Čikaga, drži časove gitare i bavi se video produkcijom.

Na kraju je malo nedostajalo da se sve završi loše po srpske surfere.

-Spremali smo se da završimo vožnju kada nas je presrela policija. Nisu nas maltretirali, policajac je samo pitao: “Momci, jeste li vi momci normalni?” i rekao nam da odmah idemo kućama.

Sutradan su snimak objavili na Youtube, a onda je sve eksplodiralo i njihovu avanturu po snegom zatrpanim ulicama preneli su američki, ali balkanski mediji.

-Ispalo je super, čak su mi se javili i neki drugovi iz srednje škole sa kojima godinama nisam u kontaktu. Preneli su nas Ameri, Hrvati, Slovenci, svi srpski mediji, kaže Raša i dodaje da ne planiraju da nešto slično pokušaju ponovo narednih dana.

-Super je bilo, ali ne bismo dalje da iskušavamo sreću, zaključuje on.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Advertisement