Chicago
61°
Fair
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ESE
Humidity: 85%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

INTERVJU, MILOŠ VESIN: O braku i razvodu, ljubavi i emocijama, deci i roditeljima, depresiji i narcisoidnosti, veri i virusima… (VIDEO)

Miloš Vesin je sveštenik, psiholog, teolog, muzikolog, profesor Bogoslovije u Čikagu (Libertyvillu), jedan od najvećih mislilaca savremenog sveta i čovek čije reči i misli odzvanjaju među pravoslavnim (i ne samo pravoslavnim svetom), jer mudrosti koje izgovara ne poznaju granice, jezike i veroispovesti.

Otac Miloš završio je Karlovačku Bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Nakon toga odlazi u Lucern (Švajcarska), gde završava studije psihologije i studije muzike (odsek solo-pevanje i dirigovanje) te post-diplomske studije iz teologije.

Kasnije je usavršavao muziku i psihologiju u Lozani, Parizu i Kembridžu. Doktorirao je psihologiju u Londonu, a predavač je na mnogim crkvenim tribinama i univerzitetima širom Amerike, Kanade i Evrope.

Poslednjih godina, a na veliku radost mnogih, često gostuje po medijima, gde sa pravoslavnog i psihološkog gledišta govori o duhovnom životu savremenog čoveka i problemima koji ga muče.

Otac Miloš uskoro odlazi u penziju, za neka tri meseca oprostiće se od parohijana crkve Svetog arhangela Mihaila u Lansingu (predgrađu Čikaga), crkve koju je svojim rukama i molitvama digao od temelja, od preseljenja parohije iz Južnog Čikaga pa do današnjih dana, ukupno 33 godine. Parohije koja će ostati kao njegovo zaveštanje budućim generacijama.

Iskoristili smo tu priliku da razgovaramo sa njim o aktuelnim ali i onim vanvremenskim temama, o braku i razvodima, o strpljenju i praštanju, o ljubavi i emocijama, o veri i virusima, o depresiji i narcisoidnosti, o deci i roditeljima, o slobodama i zabranama, o životu srpske dijaspore u Americi i izazovima sa kojima se suočava…

Pogledajte šta je otac Miloš Vesin o svemu ovome rekao Antoniju Kovačeviću u intervjuu za Serbian Times i naš Youtube kanal Serbian News USA…

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske i balkanske dijaspore u Americi i širom sveta zapratite naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

AUTOR/VIDEO: Antonije Kovačević FOTO: Privatna arhiva

PROČITAJTE VIŠE:

DEČJE “MRTVO KOLO” NA KORDUNU: Najmonstruozniji ustaški zločin pamti se i posle 81 godine!

ŠKOLU SRPSKOG JEZIKA U DALMACIJI POHAĐA 36 MALIŠANA: Obožavaju ćirilicu i ponosni su što su Srbi! (FOTO)

VRATILA IM OSMEH NA LICE: Jovana upisala stomatologiju, pa se na ovaj način odužila mami i baki! (VIDEO)

YOU MAY LIKE