Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“MISLIO SAM DA NEKO PUCA NA NAS”: Mirku je grad polomio ruku i šoferku, a uništio je i maline! (FOTO)

U Severovu kod Arilja ne pamti se da je ikad pao krupniji grad nego juče, tek ne da je nekoga povredio, i to teže. A od sinoć priča se o ledenicama velikim kao teniske loptice koje su zasule selo i meštaninu Mirku Ivanoviću (49) koji će se nevremena sećati po prelomu ruke.

Severovo je u subotu dva puta tukao grad. Najpre veličine lešnika koji se prosuo oko 16 sati i trajao desetak minuta. Potom se razvedrilo, te je narod iz svojih kuća izašao da sagleda štetu, uglavnom po malinjacima.

Kad je nevreme protutnjilo i bilo jasno da od malina više nema ništa, sastao sam se sa komšijama da vidimo šta nam je dalje činiti. Negde oko 19 sati najednom je iz pravca Užica, dolinom Velikog Rzava, naišao oblak i dva-tri puta je zagrmelo. Posle 15-ak minuta počeo je da pada grad, mnogo krupniji nego u prvom naletu. Ni najstariji meštani Severova se ne sećaju da je ikad pao veći – priča Mirko Ivanović.

Čim su se na zemlju sručile prve ledenice, a kaže da su bile veličine teniske loptice, nepravilnog oblika i da u tim trenucima nisu padale gusto, izleteo je iz kuće da automobil iz dvorišta preparkira u šupu. Vozilo mu je bilo 10-15 metara od kućnog praga i pet metara od šupe.

Glavu sam zaštitio rukama. Trčeći ka kolima samo sam osetio udarac u desnu ruku i snažan bol u njoj. Dok sam stigao do auta prednje i zadnje vetrobransko staklo već su bili polupani. Ušao sam u vozilo i prevezao ga u zatvoreno, pritom nisam mogao da se služim desnicom. Padalo je sve jače i jače, otprilike oko dva minuta, kao da ga je neko ispaljivao grad iz artiljerijskog oružja. Pucalo je na sve strane – kaže Ivanović.

Mislio je da je tup bol u ruci privremen i da će ubrzo proći, međutim ruka mu je u predelu podlaktice počela oticati. U kasnijim večernjim satima odvezli su ga u Dom zdravlja u Arilju gde je čuo da su se dvojica pre njega javili lekarima zbog povreda glava izazvanih udarcima ledenica. Iz Arilja je upućen u Opštu bolnicu Užice gde je snimkom utvrđeno da je mu je ruka slomljena. Ortopedi su mu stavili gips.

Ta ruka mi je zaštitila glavu, da nije verujem da bi me ledenica onesvsetila – kaže on.

Ivanoviću, kao i još mnogim meštanima Severova stradali su crepovi na krovovima. U ovom selu koje pretežno živi od malina grad je berbu okončao juče, a narod danas vodi bitku sa vremenom da se krovovi što pre prepokriju novim crepom jer su za popodne najavljene nove padavine.

Još jedan muškarac zadobio je povrede od grada koji je pokosio Srbiju u okolini Arilja. On je bio u svom malinjaku kada je krenulo nevreme. Koliko ga je jako udario, muškarcu je na glavi počela da lipti krv.

Ljudi u ovom kraju kažu da ne pamte ovakvo nevreme.

Kažu da je nevreme obralo sve, a da njima nije ostalo ništa.

POVEZANE TEME:

TUGA U KRAGUJEVAČKOM KRAJU: Oluja oborila sveti hrast star 400 godina! (FOTO)

“HTEO JE DA VIDI KAKO JE TETKA POSLE OLUJE”: Ispovest majke stradalog dečaka, udarilo ga je 220 volti!

JOŠ JEDNA ŽRTVA STRAVIČNE OLUJE U SRBIJI: Nastradao muškarac(66) od strujnog udara kod Bačke Palanke!

Izvor: Blic
Foto: Blic

YOU MAY LIKE