Connect with us

Srbija

DŽONI (16) PO PETI PUT VODI BITKU IZ KARANTINA: Najmlađi poznati roker rođen sa pola srca, ima dijabetes i ugrađen pejsmejker (VIDEO)

Published

on

Roker, humanitarac, umetnik – Nikolu Džonija Rankovića zna cela Srbija. Naš, verovatno, najmlađi roker, rođen je sa pola srca, ima dijabetes, a krajem prošle godine mu je ugrađen i pejsmejker

Prošlo je mesec dana od uvođenja vanrednog stanja. Pred nama je i najveći hrišćanski praznik, Uskrs, ali i najduži period zabrane kretanja. Ima građana koji ovih dana kritikuju preduzete mera, a da nije teško biti u izolaciji kada to znači da ćeš zaštititi i sebe i druge, to najbolje zna Nikola Ranković.

Roker, humanitarac, umetnik – Nikolu Džonija Rankovića zna cela Srbija. Naš, verovatno, najmlađi roker, rođen je sa pola srca, ima dijabetes, a krajem prošle godine mu je ugrađen i pejsmejker. Nikolin život i u ovom trenutku čine muzika i izolacija, ali ne po prvi put.

DŽONI U KARANTINU: Po peti put u životu Nikola mora da se izoluje zbog bolesti

Ovo mi je već peti karantin u životu od čitavih 16 godina. Prvi put u inkubatoru, pošto sam rođen sa pola srca. Zatim dva puta posle teške operacije srca i nakon ugradnje pejsmejkera. I evo, sada ponovo, peti po redu. Ne izlazim nigde. Terasa mi je najdalja tačka putovanja, pošto, to vam je već jasno, veliki bi rizik bio da dobijem Kovid-19“, kaže hrabri Nikola koji se uključio u emisiju Oko Specijal na RTS-u.

Kako bi svima poslao poruku ohrabrenja Nikola je danas, tačno u podne, na svom Jutjub kanalu objavio svoju novu pesmu koja se zove We are all the same, odnosno, Svi smo jednaki. Želja mu je, kako kaže, da bar na trenutak svi budemo povezani našim srcima i da se osetimo jednakim i jakim.

„Svi smo u istoj situaciji i zato sada mislim da je pravi trenutak da napokon budemo složni i zajedno jaki. Moje mišljenje je da treba da sedimo kod kuće i da se čuvamo za velike stvari u životu“, dodaje Nikola.

Inače Nikolini roditelji su odlučili da se organizuju tako da na svaki način izbegnu mogućnost da oni budu izvor zaraze. Tako je Nikola u stanu sa majkom koja takođe, nigde ne izlazi, a otac, koji mora da radi, dolazi samo da im donese namirnice i da ih pozdravi izdaleka.

„Svestan sam da do vakcine neću smeti nigde da izađem da ne bih predao borbu koju vodim već ceo život“, kaže na kraju razgovora Nikola Ranković.

IZVOR: RTS FOTO: Printscreen/Johnnyrankovic

Advertisement