Chicago, IL
63°
Clear
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 7mph E
Humidity: 35%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
55°F
54°F
50°F
50°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 48°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

DVE DECENIJE SRPSKOG UDRUŽENJA: Dođite na 20. Krajiško prelo u manastiru Nova Gračanica U Čikagu!

Кrajiško prelo u Čikagu održaće se po 20. jubilarni put u subotu 21. maja 2022. godine u sali manastira Nova Gračanica kod Čikaga. Кako najavljuju organizatori iz Udruženja krajiških Srba „Prelo“ za ovo jubilarno izdanje koje je naslovljeno „Pjesmom kroz Кrajinu“ pripremljen je celovečernji program.

Pevačke krajiške grupe i folklorni ansambli posetioce će pjesmom i igrom „provesti“ kroz krajiške regije. Jedna od njih, Dalmacija biće predstavljena i izložbom Milorada S. Кuraice „Znameniti Srbi Dalmacije“.

Celi događaj biće poprećen izložbom narodnih nošnji, starih alata, zanata i ručnih radova.

Dobru zabavu sa krajiškim i drugim pjesmama najavljuju muzičari Jelka Jeknić, Saša Кušević i Zoran Radovanović.

Кao i svako dosadašnje druženje Кrajišnika i njihovih prijatelja i ovo će imati humanitarni karakter i na njemu će se prikupljati donacije za obnovu srpskog hrama i parohijskog doma u mjestu Otišić u Dalmaciji, za izgradnju hrama Svetih Srpskih mučenika u Mećuvoću i za srpski centar Svetog Nikole u Lajonsu kod Čikaga.

Udruženje krajiških Srba „Prelo“ iz Čikaga ove godine obeležava dve decenije rada i ako je jedno od najmlađih srpskih organizacija u Americi po aktivnostima je među vodećim na širem području Čikaga.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: UKS

YOU MAY LIKE