Chicago, IL
37°
Fair
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 6mph W
Humidity: 60%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
37°F
39°F
43°F
46°F
48°F
MonTueWedThuFri
66°F / 54°F
64°F / 37°F
45°F / 37°F
55°F / 46°F
59°F / 57°F

Published 1 year ago

By admin

DOTRAJALE ŠINE: Iskliznula vagon-cisterna sa eurodizelom, nema opasnosti od curenja

Između stanica Orlovat i Farkaždin, kod Zrenjanina, u petak uveče u 19.20 časova, došlo je do iskliznuća jedne vagon cisterne, natovarene eurodizelom, saopštila je kompanija “Srbija kargo”.

Prilikom tog incidenta, kako se navodi, nije bilo curenja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu.

„Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije NIS i saobraćala je iz Pančeva za Novi Sad. Na lice mesta je izašla zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta“, dodaje se u saopštenju.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Bojan Simišić iz Eko straže izjavio je u petak za N1 da to udruženje građana traži od nadležnih da privremeno obustave železnički promet opasnih materija. „Tražimo reakciju na sam događaj, ali i set akcija koji je potreban kako bismo sprečili dalje akcidente i ljudske žrtve“, rekao je.

POVEZANE TEME:

AMONIJAK DOSPEO U NIŠAVU: Zbog povećane koncentracije voda iz bunara nije za upotrebu!

DRAMA U PIROTU: Cisterna s amonijakom sletela u reku, više od 50 osoba u bolnici zbog trovanja (FOTO)

U četvrtak u 00:20 časova, na delu pruge između stanica Zaječar – Minićevo, došlo je do iskliznuća jedne vagon cisterne, tovarene fosfornom kiselinom. Kako je navela „Srbija Kargo“, u sastavu teretnog voza koji je za šabački „Eliksir“ saobraćao iz Prahova za Šabac, bilo je 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije „Eliksir“.

Izvor: N1
Foto: N1

YOU MAY LIKE