Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 1 year ago

By admin

SAD: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo četvoro studenata na spavanju

Vlasti američke savezne države Pensilvanija uhapsile su osumnjičenog za ubistvo četvoro studenata u državi Ajdaho koji su pre nešto više od mesec dana izbodeni nožem dok su spavali u iznajmljenoj kući, rekao je jedan zvaničnik policije.

Ovaj zločin uzbunio je gradić Moskva u Ajdahu u kojem živi oko 25.000 ljudi, a sedište je Univerziteta Ajdaho. To mesto, nastanjeno prevashodno farmerima, nije videlo ubistvo u poslednjih pet godina.

U Moskvi u Ajdahu živi oko 11.000 studenata, a strah od ponovljenih napada bio je toliki da se gotovo polovina studentske populacije odselila iz gradića ili se prebacila na onlajn nastavu.

Osumnjičeni se zove Kristofer Kohberger i ima 28 godina, pokazuje policijska dokumentacija. Kohberger je u pritvoru u Pensilvaniji i čeka izručenje vlastima zbog ubistava.

Hapšenje je Asošiejted presu potvrdio jedan policijski zvaničnik koji je tražio da mu se ime ne pominje jer će zvanično saopštenje tek da usledi.

Četvoro studenata Univerziteta Ajdaho izbodeno je u ranim jutarnjim satima 13. novembra dok su bili u krevetima, u iznajmljenoj kući nadomak studentskog grada. Troje je tu bilo smešteno, a četvrti je bio u poseti kod devojke. I on i devojka su ubijeni.

Autopsija je pokazala da su sve četiri žrtve najverovatnije napadnute dok su spavale. Neki od ubijenih imali su rane koje ukazuju da su se branili, a svako je izboden više puta. Nisu nađeni tragovi seksualnog nasilja.

Osumnjičeni Kohberger je uhapšen u okrugu Monro u planinama Pokono na istoku Pensilvanije.

Izvor: https://rs.n1info.com/svet/uhapsen-osumnjiceni-za-ubistvo-cetvoro-studenata-u-sad/
Foto: N1

YOU MAY LIKE