Connect with us

aktuelno

DOKTOR FRANKENŠTAJN! Hirurg sa Beverli Hilsa slao pacijente na nepotrebne operacije i na prevaru zaradio 52 miliona dolara

Published

on

Hirurga sa Beverli Hills-a, njegovu devojku i četvoro drugih nazivaju „Frankenštajnima iz stvarnog života“, nakon što su optuženi za organizovanu prevaru od 52 miliona dolara. Oni su pacijentima plaćali nepotrebne hirurške intervencije i razna testiranja na lekove, kako bi kasnije i sami profitirali od toga.

Dr Randi Rozen (57) i njegova devojka Liza Vismanos (41) su uhapšeni i optuženi zbog organizovane prevare, u kojoj su plaćali pacijentima iz kalifornijskih domova da učestvuju u  nepotrebnim medicinskim procedurama i testiranju na lek “kortizon”.

Par je uspeo da naplati 52 miliona dolara od osiguravajućih kuća!

Robert Melon (52), Tomas Daglas (29), Šea Simons (28) i Patrik Kanoli (28), navodno su radili kao Rozenovi posrednici koji su bili zaduženi za trgovinu ljudima.

Okružni tužilac okruga Orandž u Kaliforniji, Tod Spicer je bračni par i njihove saučesnike označio kao ‘Frankenštajnima iz stvarnog života’ jer su iskoristili bolesne ljude koji su pokušali da pobede svoju zavisnost, a samo su postali žrtve organizovane prevare.

Prevara “vredna” 52 miliona američkih dolara

Istražitelji takođe navode da je najmanje 35 Rozenovih pacijenata koji su učestovali u zaveri, preminulo od predoziranja..

“Nemoćni pacijenti koji su očajnički pokušavali da se izbore protiv zavisnosti, tretirani su poput ljudskih zamorčadi, zarad profita”, rekao je Spicer u izjavi.

Rozen ih je naveo da prođu nepotrebna testiranja na lekove koji su poslati u medicinsku laboratoriju “Lotus Lab” u Los Alamitosu, čiji je vlasnik Vismanos.

Oboje su uhapšeni u utorak i zadržani uz kauciju od 52 miliona dolara – što je odgovaralo iznosu koji su dobili od osiguravajućih kuća.

Rozenu preti 85 godina iza rešetaka ako bude osuđen po svim optužbama, dok se Vismanos suočava sa 36 godina.

Zvaničnici navode da će ukoliko kaucija bude odobrena, biti potrebno dokazati i samo poreklo novca. Do tada će biti pod prismotrom GPS uređaja.

IZVOR: Daily Mail FOTO: Pixabay/instagram

Advertisement