Connect with us

Srbija

ĐOKOVIĆ PLATIO PRIVATNI AVION: Obezbeđena sredstva za lečenje male Sofije!

Published

on

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, donirao je dodatna sredstva za lečenje male Sofije Markuljević. Srpski sportista je obezbedio sredstva za privatan avion za put devojčice i njene porodice do Amerike gde će biti obavljeno lečenje.

Podsetimo, tokom dana je porodica Markuljević objavila da je prikupljen novac neophodan za lečenje njihove ćerke.

Suma je bila ogromna, čak 2,1 miliona dolara za lek Zogensma, koji je najskuplji lek na svetu i 300.000 dolara za bolničko lečenje.

Sofija boluje od spinalne mišićne atrofije – retke teške i u velikom broju slučajeva smrtonosne bolesti, zbog koje ne može čak ni da samostalno drži glavicu, ni da se kreće.

“Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, share, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje. Sofija je ujedinila Srbiju i ova naša borba je dokaz da dobri ljudi još postoje! Ogromnu zahvalnost dugujemo našem timu koji je prethodna četiri meseca vredno radio, danonoćno smišljao nove ideje, koji nam je davao snagu da idemo dalje i kad je bilo teško…”, naveli su Marija i Stefan Markuljević.

U kratkoj izjavi za naš portal, Sofijina mama Marija nije se ni trudila da sakrije uzbuđenje. Još uvek ne može da veruje da će nakon administrativne procedure i viza koje bi trebalo da dobiju po hitnom postupku, Sofija konačno krenuti na put i primiti terapiju u bolnici USLA u Los Anđelesu.

“Iskreno, samo idem po kući i govorim, suprugu: ćuti, ćuti. Dok ne odemo, ja ne verujem. Ne mogu da vam opišem koliko su pomešana osećanja. Nešto što je delovalo toliko nerealno na početku. Ne mogu da veruje da ne moram više da razmišljam o tome šta večeras da okačim na društvene mreže, kako da motivišemo ljude. Ne mogu da verujem, nisam još došla sebi”, srećna je i zadovoljna ova mama koja je zajedno sa suprugom Stefanom vodila četvoromesečnu borbu za prikupljanje sredstava.

Akciju su podržali i mnogi sportisti, a reč o potrebi da se prikupi novac za lečenje male Sofije je stigla čak i do Kristijana Ronalda.

Svoj šampionski pojas je založio i MMA borac Aleksandar Ilić, a na humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki učestvovao je i košarkaš Partizana Rašon Tomas.

Nagradu od milion dinara osvojenu na SK Soker turniru u Beogradu, teniser iz BiH Damir Džumhur je prosledio fondu za lečenje Sofije, i tom prilikom rekao:

“Iskreno, jako sam bio emotivan i jedva čekam da vidim da smo svi uspeli zajedno u ovoj misiji prikupljanja novca za Sofiju. Ovo je bio poseban dan i poseban turnir za mene”, istakao je Džumhur.

Misija je uspela, za sada.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Youtube / Graham Bensinger

Advertisement