Connect with us

Amerika

MARK TEJTUM, DRUGI ČOVEK NBA: Primer Jokića je važan, cenim Bogdanovićevu poruku slobode

Published

on

Drugi čovek NBA lige Mark Tejtum, progovorio je o Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanoviću, reprezentativcima Srbije i NBA igračima.

NBA sezona će biti restartovana u noći između 30. i 31. jula, u posebnim uslovima, takozvanom “mehuru” organizovanom u Orlandu.

U nastavku sezone će učestvovati petorica srpskih košarkaša, a u centru pažnje će biti upravo Jokić i Bogdanović.

Centar Denvera je na putu da i ove sezone bude izabran za najboljeg igrača na svojoj poziciji, u pokušaju da svoju ekipu dovede do finiša plej-ofa.

Ipak, na tom putu srpski reprezentativac se suočio sa velikim problemom – koronavirusom. On je dobio pozitivan test tokom boravka u Srbiji, što mu je otežalo povratak u Ameriku i vraćanje u trenažni proces.

Posle mnogo peripetija, Jokić je uspeo da se pridruži timu i da učestvuje u pripremnim mečevima za nastavak sezone.

Mark Tejtum, zamenik komesara Adama Silvera, prokomentarisao je taj slučaj za portal Nova.rs.

“Da, Jokić je imao pozitivan test… Sada je ovde, zdrav je i bezbedan. To je dobro”, rekao je Tejtum.

Jokić je dobio specijalnu dozvolu lige da napusti Ameriku i prisustvuje oproštajnoj utakmici Dejana Milojevića, svog bivšeg trenera, ali se situacija posle toga zakomplikovala.

“Na njegovom primeru smo mogli da vidimo kolika je ozbiljnost virusa i da niko nije siguran. Zato smo mi uveli posebne protokole za nastavak sezone i siguran sam da je u našem kampusu u Orlandu najbezbednije mesto na kom on može da bude, kao i svi ostali košarkaši”, dodao je Tejtum.

Liga je za nastavak sezone dozvolila igračima da umesto svojih prezimena na dresovima nose društveno-odgovorne poruke, čak i na svom maternjem jeziku.

Tu opciju je iskoristio reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, na čijem dresu će, iznad broja ‘osam’ stajati i natpis “Sloboda”, na srpskom jeziku.

“Mnogi međunarodni igrači će imati poruke na svom jeziku. Izraziće sebe, pokazati jedinstvo i iskazati podršku, kako publici u SAD, tako i publici u Evropi. Imam samo pozitivno mišljenje o odluci Bogdanovića i drugih igrača koji su uradili slično”, rekao je Tejtum za Nova.rs.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Youtube / Basketball Zone x Cowbell Kingdom

Advertisement