Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

ĐOKOVIĆ DEMANTOVAO OPTUŽBE: Nisam bio pozitivan kada sam se slikao sa decom! Pogrešio sam što nisam odložio intervju… (FOTO)

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković upravo je objavio saopštenje koje se tiče optužbi i insinuacija koje su se u proteklih dana pojavile a tiču se njegovog testiranja na Covid u decembru, koje Vam prenosimo u celosti:

“Želim da se obratim povodom nastavka dezinformacija o mojim aktivnostima i prisustvu na događajima u decembru koji su doveli do mog pozitivnog rezultata PCR COVID testa.

Ovo su dezinformacije koje treba ispraviti, posebno u interesu ublažavanja šire brige u zajednici zbog mog prisustva u Australiji, i rešavanja pitanja koja su veoma štetna i koja se tiču moje porodice.

Želim da naglasim da sam se veoma trudio da osiguram bezbednost svih i da ujedno ispunim obaveze po pitanju testiranja.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon koje je saopšteno da je određeni broj osoba pozitivan na COVID 19. I pored toga što nisam imao simptome COVID-a, ja sam 16. decembra polagao brzi antigenski test koji je bio negativan, a iz opreza, takođe sam se istog dana testirao PCR testom. Sutradan sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu kako bih uručio nagrade deci i polagao brzi antigenski test pre odlaska na događaj, a bio je negativan. Bio sam asimptomatičan i osećao sam se dobro, a nisam dobio obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testa do posle tog događaja.

Sutradan, 18. decembra bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da ispunim obavezu za intervju i fotografisanje L’Equipe. Otkazao sam sve druge događaje osim intervjua za L’Equip. Osetio sam obavezu da odradim intervju za ‘L’ekip’ jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me fotografisali. Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu”, napisao je Đoković.

Đoković se osvrnuo i na navode u medijima oko pogrešne putne deklaracije koju je popunio njegov tim, u njegovo ime, kao što je već naznačio policijskim službenicima po dolasku.

“Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija”, napisao je Đoković.

Đoković je zaključio da je ovim javnim istupom želeo da pojasni šta se zaista događalo, poručivši da se “više neće oglašavati iz poštovanja prema Vladi Australije i procesu koji je i dalje u toku”.

“Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Australijan Open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu”, zaključuje se u saopštenju Novaka Đokovića.

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Izvor: Kurir sport Foto: Printscreen Instagram @DjokerNole

YOU MAY LIKE