Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 11mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
57°F
57°F
54°F
54°F
52°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 37°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

DE SANTIS ZAPRETIO: Razbesneo me slučaj iz Teksasa, kažnjavaćemo roditelje koji vode decu na “drag queen” nastupe!

Guverner Floride Ron DeSantis zapretio je da će angažovati službe za zaštitu dece za one roditelje koji svoju decu vode na koncerte i nastupe”drag queens”. Republikanac je upozorio: „Imamo statute o zaštiti dece u knjigama“ i „zakone protiv ugrožavanja dece“, te osudio snimak dece koji plešu u gej baru u Teksasu prošlog vikenda.

On je rekao da se čini da postoji „usklađen angažman da se deca sve više i više izlažu stvarima koje nisu prikladne za njihov uzrast“ i da ga je razbesneo snimak na kojem se dete nalazi ispred natpisa na kome je pisalo „neće se lizati samo“.

Njegovi komentari se odnose na viralni video snimak dece na događaju „Dovedite svoju decu na Prajd“ u gej noćnom klubu Mr Misster u Dalasu.

Deca školske i predškolske dobi snimljena su kako plešu sa drag queens u oskudnim tangama, kao i da im daju novac tokom nastupa.

DeSantisova najnovija ofanziva dolazi pošto je nastavio da se obračunava sa liberalima zbog pitanja vezanih za ‘seksualnu orijentaciju’ i ‘rodni identitet’.

On je ranije ove godine potpisao zakon o roditeljskim pravima koji zabranjuje podučavanje rodne ideologije za decu u osnovnim školama – što je levica nazvala “Ne govori gej” (Don`t say gay) zakonom.

To je izazvalo reakciju nekih i dovelo ga u žestoki sukob sa kompanijom Dizni kada se kompanija usprotivila promeni, a guverner joj je kasnije oduzeo poseban poreski status na Floridi.

„U knjigama imamo statute o zaštiti dece“, rekao je DeSantis (43) posmatračima tokom konferencije u Fort Majers Biču. ‘Imamo zakone protiv ugrožavanja dece.’

On je nastavio: „Nekada su deca bila zaštićena – nekada su se svi slagali sa tim. Sada se samo čini da postoji zajednički napor da se deca sve više i više izlažu stvarima koje nisu prikladne za njihov uzrast.’

Komentari guvernera došli su kao odgovor na novinarsko pitanje o stavu države o događaju u Dalasu.

Ranije je ambiciozni kongresmen sa Floride Entoni Sabatini pozvao na ‘hitnu’ sednicu zakonodavnog tela Floride na kojoj bi se raspravljalo o optužnici roditelja za krivično delo ako dete bude dovedeno na drag šou u državi.

U Sabatinijevoj onlajn molbi, koja je stigla u obliku e-pošte državnim zvaničnicima, kongresmen je citirao sličan događaj u Vest Palm Biču prošle nedelje, pod nazivom „Ponos na bloku: Drag šou za decu“.

U mejlu je bio predlog da se roditelju ukinu roditeljska prava i optuži ga se za krivično delo ako odvede dete na takav događaj.

„Imam puno poverenje da će guverner DeSantis podržati predlog zakona“, napisao je Sabatini. „Svaka odrasla osoba koja tera decu na ove seksualne nastupe treba da bude optužena za krivično delo.“

Izvor: Daily Mail Foto:

YOU MAY LIKE