Connect with us

aktuelno

VELIKO FINALE: Na Netflixu objavljena poslednja sezona hit serije “Peaky Blinders” (VIDEO)

Published

on

Jedna od najpopularnijih serija na svijetu ulazi u veliko finale. Konačno je stigla posljednja sezona gangsterske hit serije Peaky Blinders.

Danas je na Netflixu objavljeno poslednjih šest epizoda serije koja prati ozloglašenu bandu u engleskom Birmingemu početkom 20. veka. 

Unutrašnji konflikt i dalje je okosnica cele priče o engleskim gangsterima, koju je autor Stiven Najt (Steven Knight) napravio jednom od najpopularnijih serije na svetu. Upravo su zbog toga fanovi širom sveta s velikim nestrpljenjem čekali šestu, ujedno i poslednju sezonu.

Prva epizoda šeste sezone počinje likom Tomasa Šelbija (Cillian Murphy), koji ustaje sa zemlje, polovina lica mu je čista, a druga prljava od blata. Upravo je ta scena vizualna metafora Šelbijevog karaktera – njegove dobre i loše strane.

Đelbi u poslednjoj sezoni mora popraviti nered koji je ostavio na kraju pete, a reč je o neuspelom atentatu na sir Osvalda Mozlija, l, iderom britanske naci partiješto je prouzrokovalo smrt Toijeve voljene tete Poli. I u šestoj sezoni gledaoce očekuje mnogo uzbuđenja, akcije, ali i nasilja.

Inače, Peaky Blindersi su svojom popularnošću nametali trendove širom sveta, prvenstveno u muškoj modi. Kako je serija napredovala, njihov modni značaj je rastao, a među najtraženijim pojmovima vezanim za mušku modu na Googleu bili su “Thomas Shelby kapa i čizme”.

Izvor: Index  Foto:

Advertisement