Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
43°F
45°F
43°F
46°F
50°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

DANICA CRNOGORČEVIĆ ZAPALILA MREŽE: U redu je da pevamo ‘Veseli se, srpski rode’, ali koliko imate dece? (VIDEO)

„U redu je da svi pevamo ‘Oj, Kosovo, Kosovo’ i ‘ Veseli se srpski rode’, ali drage moje, koliko imate dece?“, izjava je crnogorske pevačice etno i duhovne muzike Danice Crnogorčević (29), koja se deli i komentariše na društvenim mrežama.

Danica je autorka nekoliko rodoljubnih pesama, a najpoznatija je po hitu „Veseli se, srpski rode“, koji je postao nezvanična himna litija, a peva se i na proslavama sportskih uspeha. Mlada muzičarka često komentariše aktuelna društvena pitanja, o čemu govori iz ugla supruge, mlade majke troje dece i pravoslavne vernice.

Njena poslednja izjava donela joj je mnoštvo negativnih komentara na Tviteru, dok su na platformi JuTjub dominantni glasovi podrške Danici.

Ko je Danica Crnogorčević?

Danica Crnogorčević rođena je u Baru 1993. godine, a devojačko prezime joj je Nikić. Udata je za Ivana Crnogorčevića, đakona Crkve Svetog Đorđa pod Goricom u Podgorici, imaju troje dece.

Na pitanje šta joj je nabolja odluka u životu, spremno odgovara: „To što sam mlada postala majka, i što mlada već imam troje dece. To je najveće bogatstvo koje mladi treba da steknu što ranije, a ne da čekaju da se „nažive”. A odluka je svakako bila udaja za mog supruga i naše ljubavi, koja se temelji prvenstveno na ljubavi prema Gospodu“, rekla je Danica, a preneo Red portal.

Ipak, ponosno ističe i da je paralelno uspela da izgradi i karijeru.

Vikipedija piše da je diplomirala istoriju umetnosti, a da je za duhovnu muziku počela da se zanima još na časovima veronauke u osnovnoj školi u Ulcinju. Srednju muzičku školu završila je u Beogradu i, kako se ističe, „dve godine za redom osvajala je specijalno prvo mesto kao solista na državnom takmičenju “Zlatna Sirena” u Beogradu“. Danica se bavila i glumom, a završila je školu glume u pozorištu “Duško Radović”, takođe u Beogradu.

Kada se preselila u Bar krajem 2009. godine upisala je gimnaziju “Niko Rolović”, a pevala je u horu “Antivari musica” i etno grupi “ZORA”.

Prvi solo album duhovne muzike pod naslovom „Gospode dođi“ objavila je 2018, kako se ističe, uz podršku i blagoslov manastira Ostrog. Pesma „Veseli se srpski rode“ koja je postala je nezvanična himna litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, objavljena je na Vidovdan 2020.

U leto 2020. objavila je pesmu „Pravoslavlje Crnom Gorom blista“ koju je takođe uradila zajedno sa suprugom Ivanom, a na njenom Youtube kanalu poslednja objavljen video je pesma bračnog para Crnogorčević „Ođe me kopajte“.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times / Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Даница Црногорчевић

YOU MAY LIKE