Connect with us

aktuelno

DAN ODLUKE ZA NOLETA: Đoković u migrantskom hotelu čeka izlazak pred sud, precrtan sa liste učesnika AO!

Published

on

Srpski teniser Novak Đoković ušao je u dan odluke kada će se znati da li igra na Australijan openu ili ne.

Đokoviću je Aleks Hok, ministar za imigraciona pitanja Australije ukinuo vizu po drugi put i opet je primorao Srbina da se obrati sudu.

Sa onog u Melburnu je nadležnost prebačena na federalni, pa smo u petak saznali i ime novog sudije koji menja Entonija Kelija.

Njegovo ime je Dejvid Džon O’Kalahan i on bi trebalo da odlučuje da li će Novaka deportovati. O’Kalahanu su se u međuvremenu pridružila još dvojica kolega iz pravne struke Džejms Alsop i Entoni Besanko.

Novaka očekuje razgovor sa imigracionom komisijom, pa završni čin sudske drame koja će se ovog puta odražti na višoj instanci, saveznom sudu.

Poznati sajt za praćenje rezultata, u jeku neizvesnosti čitave situacije, obrisao je Đokovićev meč prvog kola i precrtao ga kao otkazan. Ovo je izazvalo reakcije na društvenim mrežama, pa se pratioci pitaju da li u “Flešskoru” znaju nešto što još uvek ne zna ni sud u Australiji.

Određeno je da to konačna odluka bude donesena u 23.30 po srpkom vremenu u subotu na nedelju, što je 9.30 po lokalnom vremenu u Australiji.

U međuvremenu, najbolji teniser planete prebačen je u hotel Karlton Park.

On je bio u tom hotelu dok je trajao petodnevni imigracioni pritvor pre prvog saslušanja pred sudom.

Sada je vraćen na isto mesto, a australijski „The Age“ piše da je delovao smireno i staloženo u sportskoj opremi.

Novak čeka finalno saslušanje pred Federalnim sudom, na kom će biti odlučeno da li može da ostane u Australiji i igra na Australijan openu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Channel 9

Advertisement