Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 5mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
55°F
57°F
59°F
63°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

PROPADE TRIJUMF: Koncert niške filharmonije “Pobeda nad koronom” otkazan zbog korone! (FOTO)

Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije “Naissus”, čiji je pokrovitelj Grad, a pod sloganom “Pobeda nad koronom”, koji je izazvao burne reakcije javnosti, upravo je otkazan zbog nepovoljne epidemiološke situacije, potvrdio je dirigent Zoran Andrić.

Na ulicama u Nišu su još početkom godine postavljeni plakati kojima se najavljuje koncert pod sloganom “Pobeda nad koronom”, pa su se javile i burne reakcije na društvenim mrežama jer se Srbija i dalje bori sa virusom.

Upravo zbog loše epidemiološke situacije u tom gradu, koncert je, kaže dirigent Zoran Andrić, odložen.

Odložen je iako sam ja Gradskom štabu juče predao takav plan da kao da ulazite u kovid bolnicu kod nekog, tako sam osmislio da se poštuju sve mere – kaže Andrić.

Novi termin koncerta bi trebalo da bude, kaže, 27. marta. Svi koji su kupili karte mogu da povrate novac u subotu, 15. januara, od 12 do 15 sati u tržnom centru “Forum”.

Podsetimo, koncert je trebalo da bude održan 16. januara u hali “Čair”. Plakat na kome su imena izvođača sličan je onome od ranijih godina, ali ovaj sadrži i natpis “Pobeda nad koronom”, pa su se javile i ironične reakcije na društvenim mrežama. Maestro Andrić, koji je i kumovao nazivu, rekao je da on ima metaforičko i umetničko značenje.

Pored ovog koncerta, otkazan je i koncert Anđeline za doček srpske Nove godine. U Nišu je, prema poslednjim podacima, rekordan broj novozaraženih koronom od početka pandemije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Južne Vesti
Foto: Tamara Tasić, Južne Vesti

YOU MAY LIKE