Chicago
21°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 10°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 55%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

DA MALIŠANI SA KIM ODU NA MORE: Uključite se u akciju “Kosovo i Metohija je srce našeg srca”!

Dragi čitaoci, portal Serbian Times poziva vas da se uključite i u humanitarnu akciju “Kosovo i Metohija je srce našeg srca”.

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i ove godine pokreće humanitarnu akciju “Kosovo i Metohija je srce našeg srca” koja ima za cilj da u junu mesecu obezbedi letovanje na Crnogorskom primoriju za 100 naših malih heroja iz enklava sa Кosova i Metohije koji do sada nisu bili na moru.

Osnovci iz enklava boravili bi u Sutomoru u periodu od 1 juna do 10 juna 2022 god.

Tokom boravka na moru pored kupanja, sunčanja i dečije igre obezbeđeni su im izleti, krstarenja brodićima, žurke, sportske aktivnosti, kreativne radionice i sl.

Opšte je poznato da je more, morska klima nešto najbolje što se deci preporučuje.

Imajući u vidi da su naši mali heroji rođeni i žive u okruženju gde u većini slučajeva nemogu slobodno da se kreću i igraju sa svojim vršnjacima zbog čestih napada i provokacija od strane albanske većine. Pored svega toga njihovi roditelji u teškim uslovima podižu svoju decu često bez struje i vode, rešeni da ostanu, opstanu i svojim postojanjem sačuvaju nam našu južnu pokrajinu.

Imajući ovo sve u vidu kao i činjenicu da nikada nisu bili na moru, pozivamo ljude dobre volje i društveno odgoborne kompanije da se priključe i pomognu u skladu sa svojim mogućmostima pomognu realizaciju ovog humanitarnog projekta.

Partneri u ovom projektu “vitezovi sv Jovana Vladimira” iz Bara obezbedili su smeštaj u hotelima i apartmanima a kancelarija za Кosovo i Metohiju vlade republike Srbije prevoz preostali iznos koji nedostaje za hranu ( sva 3 obroka i užinu) je 1200000 din.

Svi zainteresovani mogu uplatiti finansiska sretstva na žr račun br 340-11013053-38 , za uplate iz dijaspore putem pej pala srpskasolidarnost@gmail.com ili uplatom na devizni račun:

SWIFT CODE: GIBARS22
IBAN: RS35340000001101305338
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

Akcija traje do 10. juna 2022. godine! Naše malo je nekome mnogo!

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Srpska Solidarnost
Foto: Srpska Solidarnost

YOU MAY LIKE