Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 83%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 1 year ago

By admin

ČUVENI GARI KASPAROV NAPAO NOLETA: Neprikladno da Srbin ne osuđuje Putina, imajući u vidu istoriju!

Jedan od najboljih šahista svih vremena Gari Kasparov kritikovao je izjave Novaka Đokovića o suspenziji ruskih i beloruskih tenisera i teniserki sa Vimbldona.

Kasparavo koji je godinama unazad veliki kritičar vlasti Vladimira Putina sada je na društvenim mrežama prozvao i Novaka Đokovića.

Nakon odluke organizatora Vimbldona da zabrane učešće sportistima iz Rusije i Belorusije na najprestižnijem truniru na svetu reagovao je Novak Đoković.

“Smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih igrača. Takmičenje je njihovo pravo: postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu, koje kaže da svako može da igra po rangu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon ga je prekršio” rekao je Đoković tokom turnira u Beogradu, apreneli brojni mediji.

To je iskoristio Gari Kasparov koji je citirajući na tviteru objavu italijanskog novinara koji je preneo reči srpskog tenisera, iskoristio priliku da iskritikuje takav stav.

“Rusija možda može da se takmiči po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A Srbin koji to ne učini posebno je neprikladan s obzirom na istoriju”, napisao je šahista.

Jasno je da je Kasparov aludirao na činjenicu da je Đoković i srpski narod preživeo agresiju NATO pakta.

Kasparov je inače posle završetka sjajne šahovske karijere ušao u političke vode kao Putinov oponent, ačak je pokušao i da se kandiduje za predsednika Rusije.

Nakon što nije uspeo u toj nameri, 2013. godine je napustio domovinu i preselio se u Njujork, a kasnije u Podstranu kod Splita pa je dobio i hrvatsko državljanstvo.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

YOU MAY LIKE