Chicago
52°
Cloudy / Wind
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 45°F
Wind: 20mph S
Humidity: 73%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
SatSunMon
41/30°F
57/43°F
52/43°F

Published 11 months ago

By Antonije Kovačević

FLORIDA PROTIV IZBORNE PREVARE: Guverner De Santis potpisao zakon o izbornoj policiji, drastične kazne za prevaru birača!

Florida će uskoro imati novog izbornog šerifa u gradu. Guverner Ron De Santis je potpisao nacrt Zakona SB 524, koji sadrži brojne izmene državnih izbornih zakona, uključujući uspostavljanje policijskih snaga posvećenih prevari birača i povećanje kazne za uzimanje glasačkih listića na krivično delo trećeg stepena.

„Mi samo želimo da se uverimo da su zakoni u knjigama, da se ti zakoni primenjuju. Moramo učiniti više da osiguramo da naši izbori ostanu sigurni.“, rekao je De Santis neposredno pre potpisivanja u Spring Hilu.

Novim zakonom se uspostavlja Kancelarija za izborne zločine i bezbednost u okviru Stejt departmenta, agencije koja nadgleda izbore. U budžetu za narednu fiskalnu godinu, koji De Santis tek treba da potpiše, poslanici su obezbedili 15 pozicija i 1,1 milion dolara za kancelariju, koja će istraživati izveštaje o izbornim nepravilnostima.

De Santis je takođe istakao prethodni zakon usvojen 2021. godine, koji je zabranjivao praksu „uzimanja glasačkih listića“, zabranjujući članu porodice da rukuje sa više od dva glasačka listića poštom. Novi zakon povećava kaznu za vađenje glasačkih listića iz kutija sa prekršaja na krivično delo trećeg stepena.

Predlog zakona je dobio partijske glasove u oba doma Floride: 24-14 u Senatu i 76-41 u Predstavničkom domu – uz protivljenje demokrata, i glasove republikanaca. Demokrate su tvrdile da bi zakon trebalo da potisne njihove glasače, posebno one afroameričkog porekla.

Izvor: Florida Politics Foto: Youtube

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!