Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 49%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
52°F
52°F
48°F
48°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

FLORIDA PROTIV IZBORNE PREVARE: Guverner De Santis potpisao zakon o izbornoj policiji, drastične kazne za prevaru birača!

Florida će uskoro imati novog izbornog šerifa u gradu. Guverner Ron De Santis je potpisao nacrt Zakona SB 524, koji sadrži brojne izmene državnih izbornih zakona, uključujući uspostavljanje policijskih snaga posvećenih prevari birača i povećanje kazne za uzimanje glasačkih listića na krivično delo trećeg stepena.

„Mi samo želimo da se uverimo da su zakoni u knjigama, da se ti zakoni primenjuju. Moramo učiniti više da osiguramo da naši izbori ostanu sigurni.“, rekao je De Santis neposredno pre potpisivanja u Spring Hilu.

Novim zakonom se uspostavlja Kancelarija za izborne zločine i bezbednost u okviru Stejt departmenta, agencije koja nadgleda izbore. U budžetu za narednu fiskalnu godinu, koji De Santis tek treba da potpiše, poslanici su obezbedili 15 pozicija i 1,1 milion dolara za kancelariju, koja će istraživati izveštaje o izbornim nepravilnostima.

De Santis je takođe istakao prethodni zakon usvojen 2021. godine, koji je zabranjivao praksu „uzimanja glasačkih listića“, zabranjujući članu porodice da rukuje sa više od dva glasačka listića poštom. Novi zakon povećava kaznu za vađenje glasačkih listića iz kutija sa prekršaja na krivično delo trećeg stepena.

Predlog zakona je dobio partijske glasove u oba doma Floride: 24-14 u Senatu i 76-41 u Predstavničkom domu – uz protivljenje demokrata, i glasove republikanaca. Demokrate su tvrdile da bi zakon trebalo da potisne njihove glasače, posebno one afroameričkog porekla.

Izvor: Florida Politics Foto: Youtube

YOU MAY LIKE