Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph NE
Humidity: 85%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

NOVI ČUVAR REDA I MIRA: Policija u Los Anđelesu dobila je pojačanje u vidu robota psa! (VIDEO)

Gradsko veće kalifornijskog grada je odobrilo upotrebu novog tehnološkog pratioca policije koji će imati ulogu da pripomognu u opasnim situacijama na terenu i budu njihove dodatne “oči i uši”. Policija je robota psa dobila kao donaciju od Policijske fondacije Los Anđelesa.

Ovu tehnološku inovaciju dizajnirala je i proizvela firma “Boston Dinamiks”. Robot pas je mašina sa četiri noge koja fizički liči na psa. Sposoban je da se autonomno kreće po terenu i zgradama i može da bude opremljen širokim spektrom opreme za nadzor, senzorima, ali i drugim korisnim pomagalima.

Međutim, pojačanje u policijskim redovima ne dopada se građanima Los Anđelesa. Jedan od njih je izjavio da “ne želi da naoružava veštačku inteligenciju”, dok je drugi istakao da će upotreba robota na kraju dovesti do “robotskih policajaca”. Pojedini građani su članovima gradskog veća zamerili što su se oglušili o mišljenja svojih birača kada je reč o ovom pitanju.

-Nakon što ste saslušali veliki broj komentara javnosti, glasali ste suprotno. Njujork i San Francisko su već odbili ove robotske pse. Policiji nije potrebno vojno oružje – poručili su građani.

Pas robot je, na primer, u Njujorku, gde je odskoro takođe “rame uz rame” sa policijskim snagama, nedavno korišćen da uđe u srušenu garažu, a gradonačelnik Velike jabuke Erik Adams je hvalio ovu mašinu.

PROČITAJTE VIŠE:

“BEŽI, SAKRIJ SE I BORI”: Vini Pu uči osnovce u Teksasu kako da prežive pucnjavu u školi! (FOTO)

ZAVRŠEN INSPEKCIJSKI NADZOR U RIBNIKARU: Predložena smena direktorke, pedagog i psiholog suspendovani!

“NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU”: Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Youtube

YOU MAY LIKE