Chicago, IL
45°
Fair
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 41°F
Wind: 9mph S
Humidity: 62%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
45°F
43°F
41°F
41°F
39°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

ČUDO U TUMANU: Ikona proplakala dok se devojčica molila da ozdravi, svi bolovi odjednom nestali!

Tako mala, a tako veliki borac! Sandra Đurić (16) iz Smederevske Palanke na malim, dečjim plećima nosi teško breme bolesti, ali ne odustaje. Ova palčica, visoka tek nešto više od metra, posetila je manastir Tumane gde su, kaže njena mama Silvija, obe videle da je ikona Trojeručica proplakala dok su se molile za ozdravljenje.

“Bože, daj mi samo da mi dete ozdravi”, kaže Silvija, i puna nade nam priča kako se sve dogodilo.

“Osećaj je neopisiv! Ja sad znam da ima nade. Sandra se molila pred ikonom i u jednom trenutku je rekla: “mama, dođi da vidiš, ona plače”. Ikona je bila kod oltara, sa strane, bilo je mračno, ali kada sam se malo bolje zagledala, videla sam suze. Vodene, prave suze. Pozvala sam ženu s kojom smo zajedno putovale da podelimo troškove, i ona je rekla da isto vidi. Daće Bog samo da mi ozdravi”, puna vere priča mama Silvija.

Sandri je, kaže, ovo mnogo značilo. Na trenutak, kako je ispričala mami, svi bolovi su prestali. Osetila je olakšanje. Na kratko je sve bilo u redu.

“Pričala mi je i da joj je prišla jedna monahinja i pričala sa njom. Ja sam te noći sanjala Trojeručicu i monahinju kako mi daje zamotano kube i govori “za 26″. Ne znam šta to znači. Ali sanjala sam baš tu monahinju”, priseća se Silvija.

Sandra trenutno čeka analize studije spavanja sa Klinike u Tiršovoj, jer ima prekide u disanju dok spava. U martu bi trebalo da stignu rezultati genetičke analizu da bi videli koja bi joj biološka terapija najbolje odgovarala. Tada će i zvanično biti pokrenuta akcija za pomoć, a njena mama već je počela da sakuplja novac, iz straha da tada neće ostati mnogo vremena.

Podsetimo, ova preslatka devojčica pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja. Jedan takav usledio je pre nego što je Sandra smeštena u Dečju kliniku Tiršova.

Silvija ne može da radi, jer mora neprestano da bude uz ćerku, pa zbog toga žive u velikoj nemaštini, od dana do dana, jedva spajajući kraj s krajem. Primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE