Chicago
63°
Rain
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 11mph SSE
Humidity: 73%
Pressure: 29.41"Hg
UV index: 0
SatSunMon
41/32°F
55/43°F
55/43°F

Published 1 year ago

By admin

MEŠTANI TRLJALI OČI U NEVERICI: Novak Đoković brao grožđe u selu kod Topole!

Srpska vina postaju sve prepoznatljivija na evropskom i svetskom tržištu, a iz godine u godinu višestruko se povećavaju hektari pod vinogradima. Teritorija opštine Topola izuzetno je pogodna za uzgoj najkvalitetnijeg grožđa, pa se sa razlogom naziva još i srpskom Toskanom.

Novom trendu nisu odoleli ni Đokovići, pa je stric najboljeg tenisera sveta zasadio vinograde u selu Lipovac, a u berbi ove jeseni učestvovao je i Novak. On je zajedno sa suprugom Jelenom i radnicima obrao grožđe koje je ove godine donelo drugi rod, a fotografije sa ove berbe postavio je na svoj instagram nalog enolog Mladen Dragojlović.

Međutim, Noleta su videli meštani Lipovca koji zadovoljno prepričavaju taj dan i ocenjuju kakvog će kvaliteta biti vino.

“Novak koji bere grožđe u vinogradu, to je stvarno prelepa slika poslata svetu iz ovog našeg malog sela. Njagov stric ima oko šest hektara pod vinovom lozom sorte širaz i šardone, prinos je dobar, ali kvalitet još bolji. Šardone iz ovog vinograda pokazuje izvanredan potencijal za tako mlad vinograd, a ni širaz ne zaostaje sa kvalitetom koji će još napredovati u narednim berbama. Ove godine zbog dosta sunčanih dana grožđe je fantastično, izuzetno slatko tako da pretpostavljamo, koliko se mi razumemo, da će i vino, koje Đokovići uslužno prave u Despotici, jer porodična vinarija nije još završena, sigurno biti veoma kvalitetno, kao uostalom i sva vina sa ovim prostora“, priča za RINU meštanin ovog sela koji je obilazeći svoje vinograde video Đokoviće u berbi grožđa.

Vina koja će se pustiti na tržište „potpisuje“ jedan od najuspešnijih srpskih enologa Mladen Dragojlović.

Inače, selo Lipovac nadaleko je čuveno po tome što iako malo ima čak šest vinarija, a u planu je i otvaranje novih. Sve više mladih odlučuje se da nastavi tradiciju svojih predaka i po autentičnim recepturama pravi izuzetno kvalitetna crna i bela vina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!
SLUČAJ OTMICE AVIONA ZATAŠKAVAN 20 GODINA: Kako je JAT-ov pilot savladao ukrajinskog specijalca na letu Moskva-Beograd!