Connect with us

aktuelno

MEŠTANI TRLJALI OČI U NEVERICI: Novak Đoković brao grožđe u selu kod Topole!

Published

on

Srpska vina postaju sve prepoznatljivija na evropskom i svetskom tržištu, a iz godine u godinu višestruko se povećavaju hektari pod vinogradima. Teritorija opštine Topola izuzetno je pogodna za uzgoj najkvalitetnijeg grožđa, pa se sa razlogom naziva još i srpskom Toskanom.

Novom trendu nisu odoleli ni Đokovići, pa je stric najboljeg tenisera sveta zasadio vinograde u selu Lipovac, a u berbi ove jeseni učestvovao je i Novak. On je zajedno sa suprugom Jelenom i radnicima obrao grožđe koje je ove godine donelo drugi rod, a fotografije sa ove berbe postavio je na svoj instagram nalog enolog Mladen Dragojlović.

Međutim, Noleta su videli meštani Lipovca koji zadovoljno prepričavaju taj dan i ocenjuju kakvog će kvaliteta biti vino.

“Novak koji bere grožđe u vinogradu, to je stvarno prelepa slika poslata svetu iz ovog našeg malog sela. Njagov stric ima oko šest hektara pod vinovom lozom sorte širaz i šardone, prinos je dobar, ali kvalitet još bolji. Šardone iz ovog vinograda pokazuje izvanredan potencijal za tako mlad vinograd, a ni širaz ne zaostaje sa kvalitetom koji će još napredovati u narednim berbama. Ove godine zbog dosta sunčanih dana grožđe je fantastično, izuzetno slatko tako da pretpostavljamo, koliko se mi razumemo, da će i vino, koje Đokovići uslužno prave u Despotici, jer porodična vinarija nije još završena, sigurno biti veoma kvalitetno, kao uostalom i sva vina sa ovim prostora“, priča za RINU meštanin ovog sela koji je obilazeći svoje vinograde video Đokoviće u berbi grožđa.

Vina koja će se pustiti na tržište „potpisuje“ jedan od najuspešnijih srpskih enologa Mladen Dragojlović.

Inače, selo Lipovac nadaleko je čuveno po tome što iako malo ima čak šest vinarija, a u planu je i otvaranje novih. Sve više mladih odlučuje se da nastavi tradiciju svojih predaka i po autentičnim recepturama pravi izuzetno kvalitetna crna i bela vina.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement