Connect with us

Srbija

ČUDO U SELU KOD TOPOLE: Belka se ojagnjila dva puta za samo nedelju dana!(FOTO)

Published

on

Ovca Belka ovih dana demantovala je struku i stočare. Ona se ojagnjila dva puta za samo pet dana i na svet donela ukupno troje jagnjadi u selu Vojkovci kod Topole.

„Belka je imala veliki stomak, očekivala sam da će na svet doneti sigurno dvoje jaganjaca, ali ona nas je iznenadila i brojem i samim porođajem. Sve je počelo prošlog utorka, ojagnjila je jedno jagnje, očekivala sam još ali vidim da je ona stala sa jagnjenjem pa sam pozvala veterinara. On je pregledao, dao joj injekciju i rekao da će ubrzo nastaviti jagnjenje. Međutim, prošlo je tri dana i Belka je u petak kasno uveče  ojagnjila još troje jaganjaca od kojih je jedno uginulo“, priča Dragoslava Matić.

Ova starica još uvek zbunjeno razmišlja šta se desilo sa Belkom i zbog čega se prvi put u njenom stadu desio porođaj iz dva puta.

OVCA FENOMEN: Stado ove bake bogatije je za tri člana

„Živim na selu od kad znam za sebe, imali smo ovce godinama, nikada se nije ovako nešto desilo. Znam da se ovca jagnji u jednom danu, ali ovo nisam doživela. Ona je krupna ovca, i dalje ima veliki stomak, možda će za koji dan da se ojagnji i treći put“, kroz smeh nam kaže Dragoslava.

Međutim, kako struka kaže, za Belkin fenomen zaslužna je „super ovulacija“.

PROČITAJTE JOŠ:

UJEDINJENI MOŽEMO SVE: Počeli radovi na novoj kući sestara Jovanović! (FOTO)

NAJLUĐI FUDBAL U ISTORIJI:Beograd je na Tašu svedočio spektaklu kakav se nije ponovio! (VIDEO)

HUMANO SRCE ŽITELJA ČIKAGA: Igor za mališane sa KiM priprema iznenađenje!

„Kada dođe do super ovulacija dolazi i do ovakve pojave, koja se retko u praksi dešava ali je normalna. Naime, došlo je do oslobađanja jajne ćelije koja je kasnije i oplođena, a da je pre toga jedna jajna ćelija već bila oplođena, tako da se oplodnja desila dva puta u toku jedne sedmice“, objašnjava veterinar Miloš Marković.

Super ovulacija i super ovca doveli su do toga da je Dragoslavino stado sada bogatije za tri člana, a ova domaćica ima pune ruke posla.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement