Connect with us

Amerika

KONGRES USVOJIO TRAMPOV ULTIMATUM: Umesto 600, Amerikancima ček od 2000 dolara!

Published

on

Predstavnički dom Sjedinjenih Država, telo američkog Kongresa, sinoć kasno izglasalo je usvajanje Zakona o isplati novčane COVID pomoći u visini od 2.000 dolara po osobi.

Ovaj predlog podržalo je 275 članova , dok su 134 člana bila protiv. Predlog zakona dobio je potrebnu dvotrećinsku većinu oba doma Kongresa.

Predsednik Tramp je prošle nedelje kritikovao prvobitni predlog Zakona i pozvao Kongres da poveća čekove za ekonomsku pomoć ugroženima pandemijom koronavirusa na 2.000 američkih dolara, istovremeno kritikujući finansiranje više vladinih programa, poput pomoći stranim zemljama i naučnih istraživanja.

Glasanje o većem novčanom paketu pomoći održano je pošto je aktuelni predsednik Donald Tramp u nedelju postpisao Zakon koji podrazumeva direktnu isplatu novčane pomoći građanima Sjedinjenih Država.

Tokom prethodne nedelje, predsednica Doma Nensi Pelosi je negodovala na predsednikovo insistiranje da se novčana pomoć poveća na 2.000 dolara, pozivajući i ostale članove da izraze svoj stav.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNI INTERVJU, IGOR PASPALJ: Sjajan je osjećaj biti najbolji gitarista na svijetu! (VIDEO)

VELIKI USPEH “ZASTAVA ORUŽJA”: Srpski kalašnjikov najprodavaniji u Americi, stručnjaci ga proglasili “savršenim”! (VIDEO)

HUMANO SRCE ŽITELJA ČIKAGA: Igor za mališane sa KiM priprema iznenađenje!

Republikanci u Predstavničkom domu su uoči božićnih praznika blokirali povećanje pomoći, ali nakon što je Tramp odustao od pretnje da će blokirati zakon i ipak ga potpisao, obnovljena je pomoć za milione nezaposlenih Amerikanca.

Nekoliko republikanaca u Senatu, uključujući senatora Džoša Holija i Trampovog saveznika, senatora Lindzi Grejema, podržali su ideju većih stimulansa za sve Amerikance.

Izvor: CBS Foto: Wikimedia Commons

Advertisement