Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 4 years ago

By admin

ČUDA SU MOGUĆA: Ukrajinski glumac ulogu predsednika u TV seriji zamenio onom u stvarnom životu

Komičar Volodimir Zelenski pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini aktuelnog predsednika Petra Porošenka.Prema rezultatima izlazne ankete, objavljenim po zatvaranju birališta, Zelenski je osvojio 73,2 odsto glasova, a Porošenko 25,3 odsto.

Zelenski nikada nije bio na političkoj funkciji, a put do predsedničke fotelje pre liči na neki holivudski film, bolje reći – na ukrajinsku TV seriju.

Naime, novi predsednik Ukrajine po profesiji je glumac, čija je jedina veza sa politikom do pre dve godine bila ta što je u TV seriji “Sluga narodu”, koja se sa velikim uspehom emitovala od 2015.godine, tumačio glavnu ulogu – nastavnika istorije koji postaje predsednik države nakon što ga njegov učenik tajno snima dok govori protiv aktuelnih vlasti i taj snimak objavljuje na društvenim mrežama.

Radnja serije se dalje odvija tako što video klip postaje toliko gledan a nastavnik toliko popularan da se na posletku kandiduje na predsedničkim izborima i – pobeđuje.

Volodimir Zelenski 2018.godine u realnom životu osniva političku partiju istog imena kao i TV serija, dakle “Sluga narodu”. Epilog je poznat, za nekoliko dana on će položiti predsedničku zakletvu.

“Još nisam zvanično predsednik, ali – kao ukrajinski građanin mogu da kažem svim državama nastalim iz Sovjetskog Saveza da pogledaju nas. Ovo smo zajedno postigli. Sve je moguće”, glasila je prva izjava koju je Zelenski dao posle saznanja da je pobedio na izborima. 

I zaista, izgleda da je sve moguće, pa i da dojučerašnji glumac postane predsednik. Istina, bio je to i Ronald Regan u Americi, i to u dva mandata, ali njegova priča nije ni izbliza “filnmska” kao ova ukrajinska.

YOU MAY LIKE