Chicago, IL
63°
Fair
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 4mph E
Humidity: 73%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
59°F
59°F
55°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 59°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 54°F

Published 5 years ago

By admin

Amira Medunjanin na koncertima u Čikagu i Njujorku 10. i 12.maja (VIDEO)

Nakon rasprodatih koncerata na četiri kontinenta, balkanska zvezda Amira Medunjanin nastupiće 10.maja u Čikagu (Irish American Heritage center) i 12.maja u Njujorku (Simphony Space), sa početkom od 8pm.

Amira, koja je ove godine već pevala u Americi i to pred punim salama u Los Anđelesu i na bostonskom Berkliju, u pratnji simfonijskog orkestra i hora čuvenog muzičkog koledža, odužiće se svojim poštovaocima koncertima za koje je spremila nekoliko iznenađenja u programu.

Neće, naravno, izostati ono na šta je njena publika već navikla, spoj tradicionalnog i modernog, jedna do druge pevaće se poznate sevdalinke, starogradske, pop i rok melodije u aranžmanima sarajevske dive i njenih vernih pratilaca, pijaniste Bojana Zulfikarpašića i gitarista Ante Gele i Nikole Stajića, kojima će se u Čikagu i Njujorku priključiti i gudački kvartet.

Nakon poslednjeg, sjajnog albuma “Ascending”, koga je prošle godine snimila sa slavnim norveškim ansamblom Trondheim Solistene, Amira je na talasu sjajnih kritika najprestižnijih svetskih muzičkih magazina, ovenčana slavom jedne od najvećih world music diva na svetu, krenula na turneju koja još uvek traje.

Već tradicionalno, Amira na svojim koncertima koristi svaku priliku da između pesama opusti publiku i ispriča po koju dogodovštinu, a njen šeretski i vedar duh, uz njen vanvremenski glas, od svakog koncerta prave događaj za uspomenu i dugo pamćenje.

Ako među aktuelnim, dakle živim umetnicima, postoji pevački sinonim za sevdah, onda je to sigurno Amira Medunjanin. Rođena u Sarajevu u vreme kada je popularnost tradicionalne muzike bila na vrhuncu, prve sevdalinke je naučila od majke. Njena fascinacija “bosanskim bluzom” vodila je dalje, u kreiranju jedinstvenog glasa kojim je istraživala dubinu muzičke zagonetke koja je postojala vekovima pre nje. Provela je godine istražujući puteve da na svoj, jedinstveni način, predstavi to nasleđe budućim generacijama.

I uspela je u tome. Iza nje su koncerti širom sveta, krcate sale u kojima se publika iz zemalja bivše Jugoslavije odavno pomešala sa znatiželjnicima svih boja i nacija, željnih da kroz muziku i Amirin jedinstveni glas osete duh Balkana, najbolje što ovaj deo sveta ima da ponudi.

Ovde možete kupiti karte za koncerte Amire Medunjanin…
CHICAGO: https://bit.ly/2VYWojci 
NEW YORK: https://bit.ly/2Ub5ZHm

YOU MAY LIKE