Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 1 year ago

By admin

CRNA GORA UVELA SANKCIJE RUSIJI: Zabrana medija, zamrzavanje imovine i zatvaranje vazdušnog prostora!

Crna Gora usvojila je danas sankcije Rusiji, koje bi prema ranijim najvama, trebalo da budu individualne i ekonomske usmerene ka zamrzavanju imovine, zatvaranju vazdušnog prostora za ruske avione, zabranu ruskih vladinih medija, kao i zamrzavanje imovine 53 pravna i 680 fizičkih lica. Reč je o paketu sankcija koje je EU ranije uvela, a na čije sprovođenje se obavezala Crna Gora.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović objavio je danas na Tviteru da je na sednici Vlade Crne Gore upravo usvojen paket restriktivnih mera prema Rusiji. Abazović se zahvalio na saradnji svim ministrima, Vladi, Generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, NATO-u i Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori.

Sedam članova Vlade Crne Gore glasalo je na današnjoj sjednici za uvođenje sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, objavile su Vijesti.

Za sankcije su glasali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Uzdržan je bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Sednici nisu prisustvovali predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji je na Delfi ekonomskom forumu, te ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Crno na bijelo

YOU MAY LIKE