Chicago, IL
36°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.23"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
37°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 39°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

DRAMA NA NEBU: NATO lovac pratio avion Er Srbije u ruskom vazdušnom prostoru!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u sredu ruska kontrola leta obavestila Beograd da je jedan NATO borbeni avion, navodno u ruskom vazdušnom prostoru pratio let aviona Er Srbije nedaleko od ruske granice sa Letonijom.

“Sutra će država da uputi zahtev – da tražimo dodatne informacije od Rusa, ali ćemo da tražimo i od NATO-a informacije i da vidimo ko se to pravi pametan, sa kojim to lovcima da ugrožava civilno vazduhoplovstvo i da ugrožava civile na nekom letu. I što se prave pametni, ili je to slučajnost, ali bi bilo lepo da nam to kažu”, rekao je on za RTS, prenosi Tanjug.

Vučić je naveo da se radilo o vojnom lovcu, kao i da je najviše podsećao na avion Fantom 15 ili Eurofajter sive boje i da je “očigledno u ruskoj vazdušnoj zoni bio neki od NATO aviona koji je išao samo kilometar ispod našeg aviona”.

Rekao je da Srbija ima tačne koordinate gde se taj avion pojavio.

“Ovo vam govorim da biste razumeli razmere pritiska sa kojima se suočavamo, jer je Srbija jedina zemlja koja ima letove sa Moksvom i [Sankt] Peterburgom na istom nivou kakve je imala. Govorili su kako je ukrajinska krv na našim avionima. Nešto se ne sećam da su zaustavljali letove Kijev – London, Kijev – Budimpešta i Kijev – Beč kada je NATO bombardovao Srbiju”, istakao je Vučić.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE