Connect with us

Amerika

CNN OTPUSTIO 3 NEVAKCINISANA NOVINARA: Ironija je što nisu morali da dolaze na posao, radili su od kuće!

Published

on

CNN nije samo vodeći promoter mera protiv Covid-19, već se angažovao kao inkvizicija u promociji vakcine protiv Covid-19, otpuštanjem tri neidentifikovana zaposlena koji su došli na posao a da prethodno nisu dobili “boce”.

“U protekloj nedelji obavešteni smo o troje zaposlenih koji su došli u kancelariju nevakcinisani”, rekao je predsednik CNN -a Džef Cuker zaposlenima u dopisu koji je novinar Oliver Darsi objavio na Tviteru.

Sva tri su raskinuta. Da budem jasan: mi imamo politiku nulte tolerancije po ovom pitanju.

Ovaj potez je jedan od prvih slučajeva da je američki poslodavac u privatnom sektoru otpustio radnike koji se nisu uspeli vakcinisati protiv Covid-19, posebno u industriji izvan zdravstvene zaštite. Bolnički sistem Metodista u Hjustonu u Teksasu u junu je otpustio 153 zaposlenika jer su odbili da poštuju mandat kompanije za vakcinaciju.

Međutim, umesto da dobije pohvale zbog otpuštanja, CNN je na društvenim mrežama naišao na podsmeh.

“CNN je otpustio tri nevakcinisana radnika, ali i dalje zapošljava Freda i onog momka koji se samozadovoljio tokom ZOOM poziva”, rekao je voditelj podcasta Tod Starns na Tviteru, misleći na voditelja u udarnom terminu Krisa Kuoma i pravnog analitičara Džefrija Tubina.

CNN je zaštitio svog voditelja Kuoma nakon što je izašlo na videlo da je pomogao i savetovao svog brata, guvernera Njujorka Endrjua Kuoma, u vezi sa odgovorima na optužbe za seksualno uznemiravanje od strane sadašnjih i bivših zaposlenih. CNN je vratio u program Tubina u junu, osam meseci nakon što je stavljen na led zbog masturbiranju na Zoom telekonferenciji sa saradnicima.

Ironiija je da otpušteni radnici nisu ni radili iz kancelarije, već od kuće. Zaposlenima je zbog pandemije dozvoljeno da rade od kuće, a kancelarije CNN -a otvorene su za radnike na dobrovoljnoj osnovi.

CNN, koji je u jeku pandemije povećao broj smrtnih slučajeva od Covid-19 kako bi povećao rejting, promovisao je drakonsku politiku socijalnog distanciranja i vakcinacije. Bivša predsednica “Planiranog roditeljstva” Lina Ven, sada medicinski analitičar CNN -a, rekla je u aprilu u emisiji Krisa Kuoma-a da se plaši da će Amerikanci „izaći i uživati u ovim slobodama“ ako Bajdenova administracija ne naloži vakcinaciju da bi mogli da učestvuju u društvu. Ranije ove nedelje rekla je da bi svi trebalo da nose maske u javnosti jer „ne možemo da verujemo nevakcinisanima“.

Izvor: RT Foto: CNN.com

Advertisement