Connect with us

Amerika

ČIKAGO: Ništa od besplatnog parkiranja dok traje epidemija

Published

on

Da podsetimo, gradonačelnik Čikaga Lori Lajtfut prošle nedelje je najavio ovakvu finansijsku olakšicu za sve građane tokom pandemije kovid19, sa ciljem da ljudi, koliko toliko, ostanu solventni za vreme krize

Uprkos prošlonedeljnoj odluci gradskih vlasti u Čikagu da neće naplaćivati parking mesta i zaostale dugove u periodu do 30. aprila, do kada je na snazi vanredna opasnost zbog pandemije korona virusa, prethodnih dana vozače je dočekalo neprijatno iznenađenje – kazna u iznosu od 70 dolara.

Građani su frustrirani jer ne znaju više koje odluke su na snazi, kao i zašto ih ne poštuju oni koji su ih doneli.

Da podsetimo, gradonačelnik Čikaga Lori Lajtfut prošle nedelje je najavio ovakvu finansijsku olakšicu za sve građane tokom pandemije kovid19, sa ciljem da ljudi, koliko toliko, ostanu solventni za vreme krize. Međutim, s obzirom da je grad posao naplate parkinga dodelio privatnim kompanijama, one ne žele da se tako lako odvoje od svog parčeta kolača.

“Očigledno parking nije besplatan u čitavom gradu”, zaključio je gradonačelnik Lajtfut i rekao da se akcenat stavlja na ona vozila koja predstavljaju opasnost po bezbednost.

IZVOR: Blockclubchicago/Serbian Times FOTO: Flickr/Daniel X. O’Neil

Advertisement