Connect with us

Amerika

U ČIKAGU ZABRANJENA ŠETNJA PORED JEZERA: Policija blokirala pristupe šetalištu, nove mere zbog epidemije korona virusa

Published

on

Ono što je juče najavila gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut danas se i desilo – šetalište uz jezero Mičigen je zatvoreno za javnost, a na svim prilaznim mestima i punktovima bili su raspoređene policijske trupe.

Oglasio se i gradski odbornik (alderman) iz 48. gradske jedinice Heri Osterman, koji je u poruci sugrađanima rekao sledeće:

Drage komšije:

Od danas u 8 ujutro, u četvrtak, 26. marta, staza Lake Park, Lake Park i plaže s juga Ardmora zatvorene su za javni pristup. Ovo uključuje prostor istočno od Marine Drive, kao i Berger Park. Ova naredba je donesena kako bi se osigurala socijalna distanca između pojedinaca i kako bi se smanjilo širenje COVID-19.

Ovo je vrlo ozbiljna zdravstvena kriza. Molim Vas da sledite ovu direktivu i držite se dalje od obale jezera. Obezbeđenje parka i policijska uprava u Čikagu će provoditi ovu direktivu. Molim vas nemojte prisiljavati naše lokalne policajce da je provode. Policija nam je potrebna na drugim mestima a zbog ove krize.

Podsećanje da puni udar ove zdravstvene krize još nije pogodio naš Grad, a svako od nas ima ulogu u usporavanju širenja ovog virusa. Molimo vas da držite socijalnu distancu i sledite druge upute CDC-a i čikaškog Odela za javno zdravlje.

Ako morate izaći da bi prošetali svog psa ili uhvatili malo svežeg vazduha, držite se vašeg bloka ili lokalne rute kroz komšiluk. Zahvaljujem na vašoj pomoći u ovim naporima.

S poštovanjem, Harry Osterman”

Tekst: Serbian Times Foto: Youtube

Advertisement