Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

ČIKAGO MENJA SPEED LIMIT PRAVILA? Umesto 5, biće dozvoljeno prekoračenje brzine od 10 milja na sat!

Napori da se podigne prag tolerancije za prekoračenje brzine uhvaćeno radarskom kamerom naišli su na još jednu prepreku tokom sednice gradskog veća. Saveznici gradonačelnice Lori Lajtfut su još jednom uspeli da odlože glasanje, što je dovelo do haosa u daljem toku sednice.

Opozicija gradonačelnice je zbog odlaganje, u znak odmazde, onemogućila dalji rad sednice, odnosno glasanje o ostalim tačkama dnevnog reda.

Gradsko veće Čikaga trebalo je prvobitno da se izjasni o uredbi kojom bi se ukinule kazne vozačima koje su kamere za kontrolu brzine uhvatile da voze između 6 i 10 milja na sat preko ograničenja.

“Pored svega što se događa u našim zajednicama, mislim da ovo nije pravi korak koji treba preduzeti”, rekao je Džejson Ervin, politički saveznik gradonačelnice Lajrfut. Ervin je iskoristio proceduralni potez koji se naziva “odloži i objavi” kako bi pomerio glasanje.

Odbornik Bejli se usprotivio i tvrdio da je taj potez nezakonit, ali je njegov protest odbačen.

Gradonačelnica i njen tim branili su borbu za zadržavanje praga prekoračenja brzine na 6 milja na sat, navevši kako je reč o bezbednosti, iako bi promena koštala grad oko 45 miliona dolara prihoda.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: ABC7 Chicago
Foto: Printscreen YouTube / ABC 7 Chicago

YOU MAY LIKE