Chicago, IL
37°
Cloudy
7:01 am4:19 pm CST
Feels like: 36°F
Wind: 4mph WSW
Humidity: 69%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
36°F
36°F
36°F
36°F
34°F
TueWedThuFriSat
41°F / 30°F
41°F / 36°F
52°F / 45°F
57°F / 45°F
46°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

TOPI SE ASFALT U ČIKAGU: Usled velikih vrućina popucao put pored jezera Mičigen! (VIDEO)

Čikago i okolina nastavljaju da “gore” dok temperature prelaze 32, a u nekim oblastima čak i 38 stepeni celzijusa.

Najviša vrednost od 38.3 stepena zabeležena je na međunarodnom aerodromu Midvej, što odgovara rekordu postavljenom 1988. godine. Nacionalna meteorološka služba je upozorila da bi temperatura mogla da pređe 37 stepeni celzijusa u severozapadnom Ilinoju, što može da „dovede do bolesti povezanih sa toplotom, ukoliko se provede duži vremenski periodi na otvorenom”.

Kako prenose likalni mediji, zbog ekstremno visokih temperatura na “DuSable Lake Shore Drive” popucao je asfalt, što je izazvalo velike probleme za vozače.

Zvaničnici upozoravaju da visoke temperature i vlažnost mogu izazvati takozvane toplotne bolesti, koje bi se mogle razviti za manje od 30 minuta nakon aktivnosti na otvorenom.

Stanovnicima se savetuje da preduzmu dodatne mere predostrožnosti, uključujući unošenje puno tečnosti, boravak u klimatizovanim prostorima i izbegavanje sunca. Ako je moguće, apeluje se na građane da pomere naporne aktivnosti za jutro ili veče, kako bi provodili manje vremena napolju. Takođe, preporučuje se lagana i široka odeća kada je to moguće.

“Ne potcenjujte zdravstvene rizike od toplote i vlage. Oni su opasni, a u nekim slučajevima mogu biti i smrtonosni“, rekla je doktorka Dženifer Seo, glavni medicinski službenik u Odeljenju za javno zdravlje Čikaga.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: ABC7 Chicago
Foto: Printscreen Instagram @abc7chicago

YOU MAY LIKE