Connect with us

Dijaspora

ČIKAGO AŽURIRAO PRAVILA: Evo šta treba da znate ako putujete!

Published

on

Čikago je objavio nova pravila za sve putnike koji dolaze u grad. Prema propisima koji su stupili na snagu u utorak, nekoliko saveznih država je premešteno iz ‘žute’ u ‘narandžastu’ kategoriju.

‘Narandžasta’ kategorija podrazumevana obavezan karantin ili negativan PCR test pre dolaska u Čikago, a sada u nju spada 26 saveznih država. Slabija, ‘žuta’ kategorija obuhvata 23 savezne države i okruge Kulumbija i Porto Riko.

U kojoj kategoriji se nalaze države zavisi od stope slučajeva u odnosu na populaciju.

Države Ajdaho, Montana, Minesota, Mičigen, Zapadna Vidrdžinija, Merilend i Mejn prebačene su iz žute u narandžastu, dok su istovremeno Juta, Arizona, Teksas, Nebraska, distrikt Kolumbija i Kentaki prešli sa narandžastog na žuti nivo.

Ivan Đuričić iz Užica je samouki pirograf, a njegova dela izrađena užarenim predmetom na lipovoj dasci oduševila su najveće svestske zvezde!

Posted by Serbian Times on Thursday, March 25, 2021

Pogledajte u koje kategorije spadaju ostale savezne države:

Žuta: Ajova, Minesota, Ohajo, Misisipi, Nju Meksiko, Indijana, Arkanzas, Luizijana, Nevada, Kanzas, Severna Dakota, Viskonsin, Vašington, Kalifornija, Vajoming, Misuri, Oregon, Porto Riko, Havaji, Juta, Arizona, Teksas, Nebraska, distrikt Kolumbija i Kentaki.

Narandžasta: Nju Džersi, Njujork, Roud Ajland, Florida, Delaver, Džordžija, Konektikat, Kolorado, Severna Karolina, Vermont, Alabama, Pensilvanija, Južna Dakota, Južna Karolina, Masečusets, Tenesi, Aljaska, Virdžinija i Nju Hempšir.

Za putnike koji dolaze iz žute zone nije potreban test ili karantin, ali se preporučuje strogo držanje fizičke distance, nošenje maski i izbegavanje okupljanja.

Putnici iz država koje su u narandžastoj zoni obavezni su da idu u 10-dnevni karantin. Ukoliko bi da izbegnu karantin, moraju imati negativan test. Takođe, za njih važe ista pravila u vezi sa merama.

Oni koji su u potpunosti vakcinisani dve nedelje pre putovanja mogu izbeći karantin ako dolaze iz narandžaste zone. Ažurirana pravila kažu da njima nije neophodan negativan test pre dolaska u grad.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Pexels

Advertisement