Connect with us

Amerika

CIA SEKS BRIGADA: Elitna prostitucija kao smrtonosno oružje špijunskih igara

Published

on

“CIA pravi odabir žena iz svojih takozvanih ‘dosijea poroka’. Agencija takođe obezbeđuje ‘sigurnu kuću’ u kojoj će odnos biti konzumiran, a privatnost zaštićena. Često se snimci seksa kasnije koriste za ucene”, navodi se u dokumentu

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) je tokom svoje istorije izvela nekoliko kompleksnih i efikasnih seks operacija. Veoma mali broj nacionalnih tajni bio je tako dobro čuvan kao postojanje CIA “Seks brigade”. Ipak, kako su oznake tajnosti kroz godine postepeno skidane sa dokumenata, tako su razmere “erotske špijunaže” izlazile na videlo.

“CIA je žensko društvo pružala kraljevima, predsednicima, kandidatima i zvaničnicima. Na nižem novou, žene su bile obezbeđene i preletačima (sovjetskim, iranskim itd.) i CIA agentima”, navodi se u dokumentu “RDP90-01208R000100210015-4” .

Bivši CIA agent Viktor Marketi napisao je svojevremeno: “Seks je – kao i piće, droga, novac i sve ostalo što lako kvari čoveka – standardno oruđe špijunske profesije”.

Prema dokumentu koji opisuje seks-akcije CIA, navodi se da kada “gosti” obaveštajne agencije ne povedu svoje partnerke, CIA pravi odabir žena iz svojih takozvanih “dosijea poroka”. “Agencija takođe obezbeđuje “sigurnu kuću” u kojoj će odnos biti konzumiran, a privatnost zaštićena”, navodi se u dokumentu.

CIA seks šop vodi pre svega Ofeljenje za bezbednost. Spisak muškaraca i žena koji mogu biti angažovani za “zabavljanje klijenata”, CIA održava i ažurira uz pomoć federalne mreže ovog odeljenja, koje revnosno unosi nova imena u takozvanu “crnu knjigu”.

“U crnoj knjizi nalaze se imena, telefonski brojevi i detalji, sakupljeni uglavnom od lokalnih ekipa za poroke… Svaki unos u knjizi, sadrži fascinantne vitalne statistike – fizički opis, mere, zdravstveni status i seksualne specijalnosti”, navodi se u dokumentu.

Ipak, CIA ne koristi seksualne radnike samo kako bi udovoljila svojim “gostima”, među kojima je svojevremeno bio i jordanski kralj Husein, već i za daleko lukavije i probitačnije ciljeve.

“Agencija koristi prostitutke kako bi namamila strane diplomate u ljubavne zamke, gde su njihove seksualnte aktivnosti snimljene kroz lažno ogledalo. Filmovi bi kasnije bili upotrebljeni za ucenu stranaca, koji po pravilu postaju doušnici”, piše u izveštaju.

Međutim, “seks brigade” nisu bile nepoznate ni najvećem rivalu CIA – sovjetskom KGB-u.

U dokumentu “RDP90-00965R000403500001-2” iz 1987, naslovljenom “Naš kolosalni neuspeh u Moskvi”, analizira se niz procurilih podataka američkih zvaničnika u Moskvi i potencijalna infiltracija KGB agenata u američku ambasadu.

Kao glavni krivac za curenje informacija označen je američki Korpus Marinaca “jer šalje u Moskvu mlade ljude upitne snage karaktera, a ne uspeva da obezbedi prikladan nadzor i disciplinu. Nema sumnje da su iskušenja u Moskvi neverovatna, žene prelepe, a zamke pažljivo osmišljene i izvedene… Druženje sa sovjetskim ženama je samo jedna vrsta prekršaja”, navodi dokument.

Piše: Novak Lukovac
Foto: Pixabay

Advertisement