Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 51%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
61°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

BRAVO ZA MLADU SLIKARKU: Ukrasila bolničke zidove na dečjem odeljenju, mališani presrećni! (FOTO)

Dok se većina mališana raduje praznicima uživajući uz svoje najmilije i u toplini doma, neki ipak prve dane nove godine i Božić provode u bolnici. Sivi zidovi i lekovi su njihova svakodnevica, ali najmlađe koji se leče na dečjem odeljenju u prijepoljskoj Opštoj bolnici ipak je obradovala vesela slika.

Polazeći od pretpostavke da se i zdravom čoveku sloši kad ugleda hladne bolničke zidove a u želji da koliko-toliko dečici koja je hospitalizovana u prijepoljskoj bolnici ulepša praznične dane, akademska slikarka iz Prijepolja, Ivana Mandić, ponudila se rukovodstvu Opšte bolnice da oslika zidove dečjeg odeljenja.

“Кroz razgovor sa prijeteljicom koja je morala da boravi sa detetom na dečjem odeljenju, došla sam na ideju da kontaktiram direktora i ponudim se da oslikam zidove. On je imao sluha za tu inicijativu i vrlo brzo smo krenuli u realizaciju. Po tematskim celinama ukrašeni su i hodnici i prostorije gde deca leže”, kaže Ivana.

Da je ovaj njen potez bio i pun pogodak pokazali su i osmesi na licima hospitalizovanih mališana. Oni će svakako umesto pregršt želja u ovim prazničnim danima pomsiliti samo jednu – da ozdrave.

“Pozitivna namera je uspešno i ostvarena, ističe Ivana koja kaže da dok je još ukrašavala zidove, dečica se radoznalo izvirivala u želji da saznaju šta im se to sprema”, rekla je ova kreativna slikarka.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE