Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

‘NOVAK JE SPARTAK SLOBODNOG SVETA’: Srđan Đoković emotivno o golgoti koju prolazi najbolji teniser sveta! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izdržao je šestočasovnu torturu australijskih vlasti na aerodromu u Melburnu, a dok iščekujemo konačnu odluku o tome da li će mu odobriti ulazak u zemlju da brani šampionsku titulu na Australijan openu, oglasio se njegov otac Srđan.

“Moj sin se noćas nalazi u australijskom zarobljeništvu, ali nikada nije bio slobodniji. Od ovog trenutka, Novak je postao simbol i vođa slobodnog sveta, sveta siromašnih i potlačenih zemalja i naroda. Moj sin Novak Đoković je pokazao da i mala, ali herojska zemlja kao što je Srbija može imati najboljeg tenisera i sportistu svih vremena i ta istina više ne može da se sakrije”, ocenio je Srđan u izjavi za Telegraf.

“Noćas ga mogu utamničiti, sutra ga mogu staviti u lance, ali istina je kao voda i ona uvek pronalazi svoj put. Novak je Spartak novog sveta koji ne trpi nepravdu, kolonijalizam i licemerje, već se bori za ravnopravnost svih ljudi na planeti, bez obzira na njihovu boju kože, bez obzira na to kom se Bogu mole i koliko novca imaju.”, dodao je.

Nakon više od šest časova torture na carini, gde je Đokoviću oduzet telefon i zabranjena komunikacija sa članovima njegovog tima sve je kulminiralo odlukom da se Srbin nađe u ekstradicionom pritvoru gde će čekati odluku o svojoj sudbini.

Podsetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće za učešće na Australijan openu, ali je nakon sletanja u Melburn višečasovno zadržan na aerodromu nakon čega mu je zabranjen ulazak u zemlju.

U međuvremenu se pojavila odluka koja najavljuje da bi Novak u ponedeljak mogao da dobije konačnu odluku o tome hoće li mu biti dozvoljen ulazak u zemlju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / redportal RS

YOU MAY LIKE